21.04.2022  |  EL  |  Branchen

Installatørpanelet: Messebesøg og den faglige udvikling

Tre af deltagerne i Installatørpanelet reflekterer over månedens spørgsmål: Hvilken rolle spiller messebesøg for jeres faglige udvikling? Svarene er ret forskellige.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi, Rudkøbing
Messer spiller i øjeblikket ikke den store rolle for os og vores faglige udvikling. Jeg har tidligere deltaget i messer, men det er efterhånden en del år siden. Vi følger med i nyheder og udvikling via medier og nyheder på nettet og via magasiner. Og så deltager vi af og til i seminarer arrangeret af grossister og producenter. Jeg vil ikke udelukke, at vi vil deltage i El & Teknik Messen i maj måned i Odense. Det er jo tæt på vores adresse. Men det afhænger af, hvor travlt vi har på tidspunktet. Jeg oplever ikke, at der sker voldsomme ryk i udviklingen inden for vores område. Vi modtager forespørgsler på og installerer elbilopladningsinstallationer og solceller. Men det sker i et jævnt tempo og har ikke samme voldsomme karakter som solceller i 2011-12, hvor vi dagligt fik forespørgsler.

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer Aps, Lemvig
Messebesøg spiller generelt ikke den store rolle for os. Jeg oplever, at de digitale kanaler i kombination med grossister så rigeligt sørger for, at vi er orienterede om nye udviklinger. Informationsmængden og -hastigheden på de elektroniske medier er markant. Det er ikke en udfordring at følge med og få nyheder, det er nærmere en udfordring at sortere i informationsstrømmen mellem relevant og irrelevant indhold. Det, der kan trække mig og mine medarbejdere til et messebesøg, er en kombination af messe og interessante faglige oplæg eller netværksmøder. Jeg er for eksempel formand for Sikringsgruppen i Tekniq Arbejdsgiverne, og vi har sommetider afholdt møde i forbindelse med en messe. Jeg er medlem af TS-gruppen, og vi aftaler jævnligt direkte møder med leverandører for at blive klogere.

Palle E. Jensen, servicedirektør, ELCON Øst
Messebesøg og lignende spiller en rolle for os og vores faglige udvikling. Det gælder særligt for en del af vores faglærte medarbejdere, som både finder viden om nye produkter samt udvider kendskabet til leverandører og nye muligheder for tekniske løsninger. Messer er en af flere vigtige kilder til ny viden om både konkrete løsninger og mere generelle udviklinger og inspirationer for os. Vi er en større landsdækkende organisation på mere end 1100 medarbejdere med brede kompetenceprofiler, så planlægningen af, hvordan og hvem der deltager, sker i de enkelte afdelinger ud fra de behov, som både vores teknikere og ledere har. Vi deltager i en del forskellige arrangementer, men naturligt nok mest dem som henvender sig til el og teknikområdet. Som fx El &Teknik i Odense Congress Center.

Denne artikel er en del af temaet Tema om El & Teknik Messen 2022

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere