02.04.2012

Installatørpanelet: Energioptimering skal sikre væksten

Månedens spørgsmål: Regeringen mener, at der skal skabes øget vækst for at få Danmark ud af krisen. Hvordan vil du skabe øget vækst i din virksomhed i 2012?

Thomas Scharbau
KNXsolutions ApS, Lyngby

Det er vigtigt at indlede samarbejder med andre dygtige ”kollegaer” og uddanne medarbejdere for at øge væksten. Mange af kunderne vil lytte, hvis man kommer med et konkret forslag til, hvordan eksempelvis energioptimering kan foregå - specielt hvis man har sat sig ind i tingene. Jeg tror ikke, det er nødvendigt at sætte sig ind i alle områder, men med netværk af flere dygtige ”kollegaer”, der hver især er specialister på deres område, kan man tilbyde mange løsninger til kunderne.

Michael Witt
Witt &søn A/S, Sønderborg

Vi vil satse på energiområdet. Vi har allerede succes med at uddanne vores medarbejdere til energivejledere, så vi kan rådgive kunderne om eventuelle besparelser. Solceller er også noget, vi beskæftiger os med. Med regeringens forslag om at udfase oliefyr tror vi på, at der kommer mere arbejde indenfor energiområdet til branchen.

Kjeld Søberg
VVS Søberg, Hammelev

Vi vil i VVS Søberg satse meget på alternativ energi. Først og fremmest solceller, men også varmepumper og solvarme. Det vil i den sammenhæng gøre en forskel, hvis regeringen vil støtte op med en tilskudsordning til alternative energiforbedringer. Også på det traditionelle gas- og oliemarked satser vi stort på udskiftninger af gas- og oliekedler.

Thomas Østerbye
Fini EL, Greve

Vores muligheder for at skabe vækst i FINI El er gennem vores gode samarbejdspartnere på entreprenør-niveau. Her skaber vi i øjeblikket en øget vækst via partnering-sager og specielle opgaver, fordi vi er dygtige til at projektere og hjælpe med energirigtige løsninger. Det kan være alt fra IBI-systemer som KNX og IHC til solcelleanlæg. På de områder, har vi formået at skabe den viden, der skal til for at være med på markedet – og i 2012 skal vi dygtiggøre os endnu mere.

Claus Pinholt
Pinholt Elinstallationer Aps, Lemvig

I min virksomhed er det inden for alternativ energi, vi virkelig gør noget for at få gang i hjulene.
Vi markedsfører os meget med hustandsvindmøller, solcelleanlæg og alle typer varmepumper. Vi arbejder også med at lave gennemgang af installationerne ude hos kunden, så vi kan komme med forslag til besparelser.

Stig Weberg
ENCO, Glostrup

Først og fremmest vil vi optimere vores eksisterende kunders elinstallationer og sørge for, at der bliver sparet på energien via anvendelse af ny produkter. Vi vil også øge vores serviceafdelings kompetencer indenfor styring og regulering af tekniske anlæg, så vores kunder får optimale sparring i deres bestræbelser på at reducere driftsomkostningerne. Desuden vil vi fokusere på alternative energiformer som solceller og varmepumpeanlæg, som ikke fylder meget i vores forretning i dag.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere