26.11.2019  |  EL  |  Branchen

Installationsbranchen trodser faldende lærlingetendens

Mens der samlet set er indgået færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne i årets første tre kvartaler i forhold til 2018, har der været en stigning i antallet af nye lærlinge i landets el- og VVS-installationsvirksomheder.

Det ser ud til, at der i år bliver indgået flere uddannelsesaftaler i de danske el- og VVS-installationsvirksomheder sammenlignet med sidste år.

Læs også: Installationsbranchen holder lærlingeskansen

Det viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet for perioden fra januar til og med september i år.

Samlet er der således indgået 2,7 procent flere uddannelsesaftaler end i samme periode sidste år. For el-området drejer det sig om 2,4 procent flere, mens det for VVS-området er steget med 3,6 procent.

Tekniq havde forventet stagnation
”Set i lyset af, at væksten i branchens omsætning flader ud, og ordrebøgerne bliver lidt tyndere, havde vi forventet, at væksten i antallet af uddannelsesaftaler også var stagneret. Så derfor er de nye tal glædelige”, siger underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Tina Voldby.

Mens antallet af nye lærlinge ude i virksomhederne altså stadig stiger i installationsbranchen, så er tendensen den modsatte for både den øvrige byggebranche og for alle erhvervsuddannelser samlet med fald på henholdsvis 7,7 procent og 2,6 procent.

Læs også: Antallet af nye lærlinge vokser markant i VVS-branchen

Også det samlede antal lærlinge i installationsbranchen er ifølge de nye tal steget (med 6,4 procent) i forhold til 2018.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere