03.08.2022  |  EL  |  Intelligente installationer

Indspark: Integration strømliner smart homes

Teknologiske fremskridt har betydet en dramatisk stigning i mængden af ​​enheder, vi bruger i vores hjem. Faktisk forventes det europæiske smarthusmarked at vokse til 39,6 milliarder USD i 2025 [1].

Teknologiske fremskridt har betydet en dramatisk stigning i mængden af ​​enheder, vi bruger i vores hjem. Faktisk forventes det europæiske smarthusmarked at vokse til 39,6 milliarder USD i 2025 [1].

Dette spænder fra underholdning til praktiske hverdagsopgaver som forhæng og dæmpning af lys. Men de mest nyttige er måske dem, der omhandler vores frygt og sikkerhed i hjemmet. Alarmer, sikkerhedskameraer og adgangssystemer bliver stadig mere populære, efterhånden som folk stræber efter at gøre deres hjem til et sikkert og trøstende tilflugtssted – selv inden for rammerne af deres travle liv. Hikvison har en række smarte enheder, der giver tryghed i hjemmet – og de kan alle styres fra ét sted.

For meget af det gode

Med flere enheder kommer en række forskellige kontrolcentre - normalt en for hver enhed separat. Kan du huske de dage, hvor du f.eks. kun havde én fjernbetjening til dit TV? Nu er det ikke unormalt at have fire eller fem til dit underholdningssystem – TV, lydsystem, DVD-afspiller, satellitboks osv. Dette er en slags 'tipping point' - når teknologiske fremskridt betyder mere kompleksitet frem for at gøre dit liv lettere.

Det er denne kompleksitet, der har ført til populariteten af ​​systemer, der bringer forskellige elementer i hjemmet sammen. Disse spænder fra smarte højttalere, der giver familien mulighed for at spille musik i forskellige rum, til apps, der styrer belysningen. Og så er der de 'digitale assistenter', der kan samle en række IoT-enheder i hele hjemmet. 

Forestil dig at kunne gøre dette for din sikkerhed. En All-In-One station kan give adgang til alle dine alarmer og sikkerhedskameraer. Og selvfølgelig også tilgængeligt på en app, så du kan verificere alarmalarmer selv, hvor end du er. Tilføj hertil muligheden for at styre dit adgangspunkt – altså hoveddøren – og du begynder at se, hvordan et integreret sikkerhedssystem kan give stor ro i sindet, i stedet for at tilføje flere digital 'grænseflader' til dit daglige liv.

All-In-One indendørsstation

Hikvisions All-In-One indendørsstation giver en central enhed til at kunne styre en boligejers CCTV, adgangskontrol, alarm og intercom-teknologier. Den har en række funktioner, der giver brugeren mulighed for at holde øje med alle disse enheder, hvilket giver dem et holistisk overblik over deres hjemsikkerhed.

Hvis en ubuden gæst udløser en alarm, kan systemet levere et videoklip fra et tilstødende kamera takket være smarte forbindelser. De kan også se dette på den forudinstallerede HikConnect-app med tilføjet funktionalitet til at zoome ind og ud på billedet og fiskeøjetilstand for relevante kameraer.

Hoveddøren er som regel der, hvor hjemmet starter – og hvor trygheden også skal begynde. All-In-One indendørsstation giver brugerne mulighed for at se, hvem der er ved deres dør, og endda lukke dem ind med et enkelt klik på en knap. Dette virker også, hvis de bruger appen - så de kan lukke nogen ind på afstand, når de har været i stand til at bekræfte deres identitet ved hjælp af dørtelefonkameraet. Samtaleranlæg kan også udstyres med tovejs samtaleanlæg – hvilket betyder, at brugeren kan føre en samtale med den besøgende, enten gennem Indendørsstationen eller deres app. Dette er især nyttigt i en verden med flere leveringer, der griber ind i travle hverdag!

Åben og enkel at installere

Fremragende for bruger - fantastisk for installatører. Enhedens Android (v10) base betyder dens åbne arkitektur, så tilpasninger og tredjepartssoftware kan nemt integreres. Brugeroplevelsen bliver løbende forbedret, hvilket gør den intuitiv – både for brugere og installatører. Det faktum, at det betyder, at de ikke behøver at installere flere enheder for at administrere en hjemmeløsning, sparer dem for en masse tid og omkostninger.

Ved siden af ​​HikConnect-appen er Hik-ProConnect – en app designet til installatører, så de kan fjernadministrere og konfigurere enheder. Dette strømliner også den efterfølgende indsats, hvor en bred vifte af aktiviteter er mulige eksternt, når først de har deres kundes godkendelse til at gøre det.

Med teknologien der i stigende grad kommer ind i vores liv, er der et stigende behov for metoder til at bringe forskellige teknologier sammen. Åbne platformsarkitekturer betyder, at flere og flere enheder vil være i stand til at tale med hinanden. Dette er begyndelsen på en verden af ​​avanceret IoT, hvor vi virkelig begynder at se fordelene ved smarte forbundne teknologier i vores hjem. 

Er du blevet nysgerig?

For at finde ud af mere om Hikvision All-in-one Indoor Station-produktet, følg linket her.

[1] Market and Markets European Smart Home report

Mere fra Fie

Fie Andresen

Marketing Manager

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere