18.10.2018  |  EL  |  Sikring

Intelligent overvågning tjekker ind i Billund Lufthavn

En kombineret parkerings- og overvågningsløsning gør det lettere og tryggere at stille bilen i den jyske lufthavn. Og løsningen er den første af sin slags herhjemme.

Om installationsløsningen

  • 230 spot detektor-kameraer
  • P-henvisningsskilte
  • Car locator
  • ANPR-kameraer (nummerplade-kameraer)

Kilde: Lemvigh-Müller 

Skal man nå et fly, har man hverken tid eller lyst til at lede længe efter en parkeringsplads. Det skal være nemt at stille bilen i lufthavnen, og man skal være tryg ved, at der ikke sker den noget, mens man er væk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Billund Lufthavn har investeret i et system, som giver de travle passagerer et hurtigt overblik over, hvor der er ledige pladser i parkeringshuset – og sikkerheden er samtidig blevet højnet.

”Vi har fået en løsning, som gør det lettere at finde en ledig plads blandt de 1.090 båse – og så kan vi nu passe endnu bedre på bilerne bl.a. takket være optagelser i rigtig høj billedkvalitet”, siger Thomas Holm fra Apcoa Parking, der bestyrer Billund Lufthavns parkeringshus.

Røde og grønne lamper guider
Efter længere tids søgen kunne det danske projekthus Scanview præsentere lufthavnen for en skræddersyet løsning fra en kinesisk producent af videoovervågningssystemer, Dahua Technology.

Løsningen består af en række sensor-kameraer med nummerpladeregistrering, der sidder i midten af vejbanen i parkeringshuset, og som kan registrere, hvor der holder biler.

Er pladsen ledig, lyser en lampe grøn, og er alle optaget, lyser lampen rød.

”Man kender måske rød/grøn-systemet fra fx indkøbscentre, hvor der sidder en føler over hver bås – men det nye er her, at teknologien, der bliver brugt til at registrere tomme pladser, er baseret på videoovervågning. Det er altså kameraer, der læser og analyserer miljøet fra midten af vejen. Det giver et meget bedre overblik”, forklarer Johnny Klausen, indehaver af Scanview.

Hvert kamera kan analysere tre båse ad gangen – og der sidder to kameraer i hver sensor-enhed hele vejen ned gennem parkeringshuset.

En unik løsning – og den første af sin slags
Scanview har i samarbejde med Dahua Technology og stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller fundet frem til løsningen, som er den første af sin slags herhjemme. De har designet systemet til det europæiske marked, og et hold fra den kinesiske producent har været på besøg i Billund for sammen med projekthuset at teste og tilpasse løsningen.

Blandt andet lysforholdene i parkeringshuset og rullende bagage er der blevet taget højde for:

”En rullekuffert eller bagagevogn, der kører over en sensor i et såkaldt traditionelt system, kan fejlagtigt blive registreret som en bil. Derfor er det smart, at sensorerne sidder i loftet og ikke i jorden”, siger Thomas Holm, og Johnny Klausen tilføjer:

”Det er en helt ny generation af p-henvisning, registrering og optælling. Det er virtuel analyse i stedet for én sensor, der registrerer én bil. Og oven i hatten får man også lige et fuldt videoovervåget parkeringshus – i én intelligent og fremtidssikret pakke”.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere