31.03.2022  |  EL  |  Sanitet

Intelligent strømforsyning fra WAGO hjælper vandforsyningen i Norge

Indhold fra partner Hvad er dette?

Systemer til at levere rent drikkevand til hele regioner, er infrastrukturelle mesterværker, hvor et ekstraordinært antal faciliteter er nødt til at arbejde sammen. Hvis forsyningskæden på noget tidspunkt afbrydes, generer dette som det mindste vandkunderne; i værste fald kan det faktisk være farligt.

Pumpeværker, booster-stationer, ventil-stationer, vandtanke, reservoirer mm. – før denne livgivende væske når forbrugeren, har den ofte rejst langt fra sin kilde. I dag er alle de ovennævnte distributionssystemer, ofte som det mindste delvist automatiserede og forsynet med elektricitet. Infrastrukturen af vandets netværk, er ofte fordelt over et bredt geografisk område, og tilslutningen af fjernstationer er ikke altid optimal i forhold til trafikken.

Vedligeholdelse af sådanne faciliteter foregår ofte efter faste tidsplaner og kan tage meget tid. Serviceteknikere kan bruge mange timer på at rejse, for at udføre nødvendige inspektioner eller, i nødstilfælde, for at nå frem til stedet for et problem. For eksempel tester lokale strømafbrydelser forbrugernes tålmodighed: Det berørte udstyr skal først lokaliseres, og derefter skal vedligeholdelses personalet rejse dertil - ofte blot for manuelt at nulstille en sikring.

Pro 2 Power Supply fra WAGO tillader overvågning af tilsluttede belastninger. Disse data kan bruges til at opdage uregelmæssigheder og udløse et servicekald, før der opstår en systemfejl. På denne måde udgør Pro 2 Power Supply en vigtig komponent i at kunne forudsigende vedligeholdelse af den norske vandforsyning.

LÆS OGSÅ: Kvart milliard skal styrke virksomheders rekrutteringsindsats

Smukt land - lange afstande

Norge er et af de største lande i Europa målt på landareal – men er også meget tyndt befolket. Vand distributionsnetværket varierer meget i længde og dækning; store afstande mellem distributionsanlægene er reglen i de kommunale vandforsyningssystemer. Operatørerne ønsker gradvist at øge niveauet af automatisering i deres systemer. Potentialet for fjernovervågning af afsidige pumpestationer, tanke og reservoirer er det primære område, hvor operatørerne håber at opnå større driftseffektivitet og en massiv reduktion i vedligeholdelsesomkostningerne. Et vigtigt skridt i denne retning består i at gennemtænke strømforsyningen fra bunden.

Ingen strøm, Ingen vand

To primære årsager blev identificeret til størstedelen af servicekaldene: Planlagte implementeringer baseret på nødvendige vedligeholdelses foranstaltninger som regelmæssige tætningstests, akselsmøring og uplanlagte nødudrulninger på grund af systemnedlukninger. Uanset om årsagen er en defekt motor eller en afventende manuel genstart af systemet, betyder en nedlukning af systemet altid en afbrydelse i vandforsyningen. I det specifikke tilfælde af strømafbrydelser på fjerntliggende stationer er det en trættende opgave at rejse til stedet: Normalt er alle komponenter i god stand, og alt hvad teknikeren skal gøre er manuelt at genstarte systemet og dets individuelle elektriske komponenter. Ikke desto mindre er hvert minut brugt i transit et minut, hvor forbrugerne mangler vand.

Evnen til at kommunikere ændre alt

Med Pro 2, tilbyder WAGO den ideelle strømforsyning til at opfylde kravene fra det norske vandforsyningssystem takket være dets innovative funktioner. Især er denne strømforsyning i stand til at transmittere positions-, service- og driftdata via det tilsluttede kommunikationsmodul. Derudover tillader omfattende konfigurationsmuligheder et enormt antal mulige applikationer.

For fjernstationer på alsidige steder tilbyder mulighed for en fjernstart - for både tilsluttede komponenter og selve strømforsyningsenheden - et enormt besparelsespotentiale, samtidig med at sikkerheden i vandforsyningen forbedres. Da serviceteknikere ikke længere skal tænde for udstyret manuelt på stedet og kan gøre det eksternt fra en driftsstation, reducerer det rejsetiden og reducerer nedetiden betydeligt, hvilket igen fører til en mere sikker vandforsyning.

-AKJ

Mere fra WAGO Denmark A/S

WAGO Denmark A/S

www.wago.dk

WAGO har eksisteret siden 2002, men WAGO's produkter har været kendt på det danske marked i mange år før dette tidspunkt, da firmaet Skaarup forhandlede dem tidligere. WAGO har hovedkontor i Værløse og beskæftiger 17 medarbejdere, herunder produktspecialister, interne og eksterne projekt- og salgsingeniører samt marketing- og salgskoordin…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere