24.03.2020  |  EL  |  Branchen

Intelligent synergi: Downlights i ELSA-2-serien med integrerede sensorer

Indhold fra partner Hvad er dette?

ESYLUX præsenterer, med ELSA-2-serien, for første gang downlights til DALI og 230 V med integreret tilstedeværelses- eller bevægelsessensor.

Downlights uden sensor kan styres energieffektivt med de nye sensor downlights og ved DALI-udførelser kan der tændes/slukkes og dæmpes vha. switchDIM-funktion med konventionelt tryk. Den lave monteringsdybde gør derudover installationen nem.

Jo mere omfattende teknikken er i et lokale, desto mere besværlig er planlægning og installation, og både i æstetisk og økonomisk henseende er det en fordel at holde det anvendte udstyr på et minimum.

En mulighed er at skabe synergier mellem f.eks. automatisering og lys. Intelligente sensorer i centrum af diffusoren Med LED-downlights i ELSA-2-serien fås varianter, som har en tilstedeværelseseller bevægelsessensor til intelligent lysstyring indbygget i diffusoren.

Dette sørger for et ensartet loft og særligt ved DALI-udførelser for en forenklet installation. Udover udgaver med og uden tilstedeværelsessensor er der desuden udgaver med en indbygget DALI-spændingsforsyning.

Dermed byder serien på alle komponenter til et DALI-belysningsanlæg styret af tilstedeværelse og dagslys. Individuel adressering overflødiggøres, da sensorerne arbejder i broadcast-tilstand. Efter udløb af efterløbstiden kan der efter behov aktiveres et konstant eller tidsmæssigt begrænset orienteringslys med 10-40 % lyseffekt. Hvis man som alternativ til automatisk styring kun ønsker en manuelt dæmpbar løsning, kan dette også gøres med almindelige 230 V-kontakter med DALI-downlights uden sensor: Der er indbygget en switchDIM-funktion i disse downlights. 230 V-udførelser med integreret bevægelsessensor Ud over DALI-udførelserne indeholder ELSA-2-serien også downlights til konventionel 230 V.

De fås ligeledes med integrerede sensorer – her i form af en bevægelsessensor – og kan være med til at styre de sensorfrie udførelser. Den samlede rækkevidde er, som ved DALI-varianternes tilstedeværelsessensorer, på 8 m i diameter. Som ved den tidligere ELSA-serie sørger den lave monteringsdybde for ELSA-2- downlights for en nem installation. Lysudbyttet er blevet forbedret med op til 100 lm/W. Fabriksindstillingerne giver mulighed for øjeblikkelig idriftsættelse og kan tilpasses med fjernbetjeningen Mobil-PDi/MDi eller med ESY Pen og ESY-appen.

Mere fra ESYLUX Danmark

ESYLUX Danmark

www.esylux.dk

Om ESYLUX – Performance for Simplicity ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer produkter med henblik på at sikre mere energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygningsområdet. Der er særligt fokus på sensorstyret, behovsorienteret automatisering samt belysning. Målet er at forbedre menneskets livskvalitet med løsninger, der er både intelligente o…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere