01.04.2022  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Intelligente termostater opvejer prisstigning på varme

På bare et år er varmeudgifterne til gas i Danmark steget med 89 procent trods lavere forbrug. Men ved hjælp af intelligente teknologier såsom smarte termostater, kan forbrugerne i gennemsnit spare 1.789 kroner om året.

I 1. kvartal 2021 betalte en familie med to voksne og to børn i et 150 kvadratmeter energirenoveret hus i gennemsnit 3.864 kroner for opvarmning. I 2022 anslås det at selv samme familie betaler 7.214 kroner for opvarmning.

Varmeudgifterne per husstand er med andre ord i gennemsnit steget med hele 89 procent i forhold til året før, og det på trods af, at varmebehovet i denne ret milde vinter var tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er dog måder og midler til at opnå betydelige omkostningsbesparelser på trods af vedvarende høje priser.

Smarte teknologier kan hjælpe

Den umiddelbart letteste måde at reducere varmeudgifterne på er ved at gøre brug af intelligente teknologier såsom smarte termostater. De smarte termostater fra virksomheden tado muliggør en langt mere effektiv udnyttelse af energien og dermed besparelser på i gennemsnit 22 procent om året. Med en varmeregning på 7.214 kroner spares der i gennemsnit 1.789 kroner. Det betyder, at købet af en Smart Termostat fra tado tjener sig selv hjem på mindre end et år.

LÆS OGSÅ: Gas-installatører må omstille forretningen

Ved hjælp af intelligente algoritmer, geofencing, smarte tidsplaner, justering i forhold til vejrdata og andre funktioner, opvarmer de smarte termostater fra tado kun, når og hvor det er nødvendigt. På denne måde bliver boligen opvarmet i et hensyn til både komfort og ønsket om at opnå besparelser. Med Energy IQ-funktionen kan tado-brugere også til hver en tid se deres nøjagtige varmeomkostninger og energiforbrug og dermed bedre kontrollere deres månedlige varmeomkostninger.

Takket være de detaljerede trin-for-trin instruktioner i appen kan du selv installere termostaten på ingen tid. Derudover fungerer de smarte termostater med over 95 procent af alle husstande i Europa.

”De høje energipriser giver problemer for mange forbrugere – i øjeblikket er prisstigningen enorm både i Danmark og resten af verden. Men teknologier som smarte termostater er både en overkommelig og langsigtet løsning til at spare på energiregningen uden at give køb på komforten. Køber du en smart termostat nu, vil du med det samme se besparelsen på din næste varmeregning. Anskaffelsesomkostningerne afskrives på mindre end et år,” siger Christian Deilmann, medstifter og CPO i tado.

LÆS OGSÅ: TEKNIQ Arbejdsgiverne: Trist status quo for erhvervsuddannelser

Brug af ren energi gavner både pengepungen og klimaet

Energieffektivitet og innovation er vigtigere end nogensinde før, hvis vi skal mindske Europas afhængighed af fossile brændstoffer. På de tidspunkter, hvor energien er særlig dyr, bruger tado° den oplagrede varme og det varme vand, så man undgår at købe den dyre energi. Med bæredygtige løsninger som varmepumper i kombination med intelligent styring af tado° og tidsvarierende el-tariffer bliver energi en renere løsning med lavere omkostninger. En fleksibel efterspørgsel efter energi vil samtidig være nøglen til et vedvarende energisystem i Europa.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere