Event

Introduktion til BR18, brandsikring, krav og løsninger – Ballerup

Danvak

danvak.dk/

 • info@danvak.dk
 • 36 36 90 60
 • Islands Brygge 26, 4. tv
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 07.10.2021
Start tidspunkt: 08:00
Sted: World Trace Center Ballerup, Borupvang 3, 2750 Ballerup
Tilmeld  

Bliv skarpere på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Introduktion til BR18, brandsikring, krav og løsninger – Ballerup

Der er i forbindelse med BR18 sket en række ændringer, der har betydning for alle, der beskæftiger sig med bygningsarbejder, og som det er nødvendigt at tage hensyn til allerede i planlægningsfasen. Der er sket en kraftig udvidelse af specifikke paragraffer med tilhørende vejledninger og præaccepterede løsninger til nu over 1250 sider med specifikationer.

Det er nødvendigt at entreprenørerne inden for de enkelte fagområder er bekendt med ændringerne, da det kan have voldsom indvirkning på planlægning, tilbudsgivning og kvalitetssikring af det udførte arbejde. Dette gælder ikke alene for arbejde med BR18, idet man med BR18 har medtaget en række ændringer, der ikke alene gælder påbegyndte byggerier efter tidligere BR, men som noget nyt også eksisterende byggerier.

Der er indført et nyt system til afløsning af den kommunale sagsbehandling, hvor der indføres et system med ”certificerede brandrådgivere” der fremadrettet har ansvaret for implementering og kontrol af bygningens brandsikkerhed, lige fra planlægningsfasen til kontrol af det udførte arbejde.

Det er således slut med ”hjemmelavede løsninger” der ikke er brandtestede hvis man vil have sin entreprise godkendt!

Indhold:

På kurset vil man opnå indsigt i BR18 moderne brandlukninger i teori og praksis, herunder:

 • Certificerede brandrådgiveres rolle i byggeriet
 • DKV planer, konsekvens og løsningsmuligheder
 • Kontrolsystemer i BR18, konsekvens for rådgivere og installatører.
 • Brandklassifikation af brandlukningssystemer
 • Præaccepterede løsninger, anvendelsesmuligheder og begrænsninger.
 • Brandlukninger i teori og praksis
 • Dokumentation fra projektfase til aflevering
 • Til– og ombygninger og renovering, hvad skal brandlukkes

Udbytte:

 • Du får en gennemgang af BR18’s krav til rådgivere og installatører fra projektstart til aflevering. Der giver forståelse for de mange faldgrupper der er i forbindelse med korrekt brandsikring.
 • Du får viden om brandsikring i teori og praksis med, anvendelse af brandlukning systemer både i teori og praksis.  
 • Du bliver i stand til at arbejde med en helhedsforståelse for at lede og styre dit projekt. Du får en solid værktøjskasse og konkrete redskaber i forhold til at planlægge dit projekt, lede din projektgruppe og styre dit projekt mod målet. Du får samtidig dybdegående forståelse for din egen ledelsesadfærd og styrker derved dit personlige lederskab i projektet.
 • Du får værktøjerne til at varetage projektlederrollen gennem teamudvikling drevet af motivation og engagement, håndtering af konflikter og kommunikation internt i projektet og i forhold til projektets eksterne interessenter. Du lærer at identificere projektets rammer, faser, mål og succeskriterier og kan på denne baggrund anvende relevante projektstyringsværktøjer samt definere, organisere og planlægge projekter, hvor der er taget højde for interessenter, risici og øvrige kritiske faktorer.

Målgruppe:

Kursus er for arkitekter, rådgivere, byggeledere, entreprenører og installatører.

Undervisere på kurset:

Klaus Kristensen, Bygningskonstruktør, Brandrådgiver, MOE A/S. Klaus her 2 års erfaring som brandrådgiver og er netop blevet certificeret til brandsikring af byggeri i brandklasse 2.

Allan Olesen, Direktør, Envirograf Europe og Kenneth Riis, Teknisk chef, Envirograf Europe. Begge er specialister i alle former for passiv brandsikring og har 40 års erfaring inden for moderne passiv brandsikring.

 

Tags: Danvak

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere