05.02.2019  |  EL  |  Byggeri

Investeringer i it halter i byggeriet

Op mod hver tredje bygge- og anlægsvirksomhed i Dansk Byggeris it-analyse ønsker bedre it-værktøjer. Men det kniber med investeringerne. Efter fire års uafbrudte stigninger i it-investeringerne, er kurven knækket.

Virksomhederne efterlyser bedre it-løsninger over hele linjen. I Dansk Byggeris nye analyse siger mellem 20 og 30 procent af virksomhederne, at de godt kunne tænke sig bedre it-værktøj til at styre produktion, kvalitetssikring, kalkulation og økonomi.

Men selv om virksomhederne altså selv er klar over, at det vil gavne hverdagen, forretningen og bundlinjen, hvis de invester mere i it, så holder de alligevel igen. Sidste år svarede 47 procent af virksomhederne, at de havde købt et it-værktøj inden for det seneste år. Det er et fald fra 53 procent året før og på niveau med 2015.

”Det er bekymrende at se, at udviklingen går den forkerte vej. Vi skal have flere til målrettet at investere i it, først og fremmest fordi det letter dagligdagen, øger produktiviteten og mindsker omkostningerne til gavn for hele virksomheden. I dag er it-værktøjer nødvendige, hvis man skal klare sig i konkurrencen på længere sigt”, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere