16.11.2020  |  EL  |  Intelligente installationer

IoT skal spare vand i almene boliger

To almene boligselskaber investerer som de første i en danskudviklet intelligent sensor, der nedbringer vand- og energiforbruget ved brusebade med 20 procent. Målet er at bidrage til en grønnere verden og hjælpe beboerne med at få lavere forbrugsudgifter.

Med midler fra Innovationsfonden og Vækstfonden i ryggen lancerer IoT-virksomheden Aguardio en ny, intelligent sensor i den almene boligsektor. Sensoren registrerer længden af et brusebad og ’nudger’ den badende til at reducere badetiden. En række dokumenterede forsøg har påvist, at Aguardio-sensoren kan reducere vand- og energiforbruget med op til 20 procent.

Boligselskabet Sjælland og Himmerland Boligforening har som de første valgt at installere sensoren.

”Vi vil være et grønt og bæredygtigt boligselskab, og her taler vi social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Derfor har vi stor interesse i at hjælpe beboerne med at nedbringe unødigt forbrug og reducere deres forbrugsudgifter. Det kan vi med Aguardio”, forklarer Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, der er Teamleder for Bæredygtighed & Energi hos Boligselskabet Sjælland.

Under udviklingen af den nye sensor kørte Aguardio en række testforsøg hos Boligselskabet Sjælland, der nu installerer den i 30 ungdomsboliger for at påvirke de unge til et mere bæredygtigt forbrug.

I Aalborg har Himmerland Boligforening valgt at installere sensoren i en afdeling med 164 almene boliger. Her skal de potentielle vandbesparelser det næste sammenlignes med forbruget i en identisk naboafdeling. 

Sensor monteres i brusekabinen

Aguardios sensor monteres på væggen i brusekabinen, hvor den registrerer, når vandet løber i bruseren. Samtidig viser den tidsintervallet på et display for at få den badende til at reflektere over længden af brusebadet.

”Vi ønsker ikke at løfte pegefingre, og folk bestemmer selv, hvor lang tid deres bad varer. Men vi får dem til at tænke over, hvor meget vand og energi, de bruger på et brusebad, og det har en stor effekt”, forklarer Thomas Munk-Laursen fra Aguardio. 

Ud over at opfordre den enkelte beboer til at tage kortere brusebade benyttes sensorernes dataindsamling til at give boligselskabet et samlet overblik over vandbesparelsen i hele afdelingen. Derudover monitorerer sensoren også indeklimaet ved at måle luftfugtighed og notificerer både beboeren og boligselskabet, hvis der er risiko for skimmelsvamp. 

Aguardios sensor er tilkoblet mobilnetværket og kan derfor også fungere som en gateway, der opsamler data til boligselskabet fra andre intelligente IoT-enheder i lejlighederne.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Med de nyligt tilførte midler håber Aguardio at kunne udbrede sensoren til hele den almene sektor i Danmark.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere