13.06.2018  |  VVS  |  Branchen

IT-angreb kostede byggevarekoncern dyrt

Saint-Gobain Distribution Denmark, der står bag Brødrene Dahl og Øland mistede millioner på det cyberangreb, der ramte i 2017. Det viser de nyeste regnskabstal.

Sidste sommer blev byggevarekoncernen Saint-Gobain Distribution, som står bag blandt andet grossisten Brødrene Dahl og ventilationsproducenten Øland, udsat for et større hackerangreb.

IT-angrebet havde afgørende betydning for, at koncernens driftsresultat faldt til 13 millioner, hvilket er 61 millioner mindre end året før.

Læs også: To storleverandører til VVS-branchen indgår digitalt samarbejde 

Afhængig af e-handel 
Hos Saint-Gobain Distribution Denmark foregår en tredjedel af salget online. Og derfor blev cyberangrebet en dyr omgang for koncernen.

”Vi tabte salg og indtjening, og vi havde mange ekstra omkostninger, fordi vores systemer var nede. Vi blev ramt af, at vi har en høj grad af digitalisering med et fuldautomatisk centrallager”, siger administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark, Jesper Faurholt, til finans.dk.

I nogle dage blev store dele af koncernen lagt ned, mens det tog knap en måned at få den digitale platform op at køre igen.

Forventningerne til det igangværende regnskabsår er derfor større vækst, også selvom ledelsen fortsat forventer overkapacitet og hård konkurrence på markedet, skriver building-supply.dk.

Koncernen forventer en vækst i størrelsen af 2-3 procent, hvilket svarer til 80-85 millioner kroner før skat.

- JJK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere