14.05.2014

Japanske Toto indtager de danske badeværelser

Japanske Toto er en af verdens største producenter af sanitet. Nu kommer japanerne til Danmark med blandt andet helt nye toiletter, der er vandbesparende, kantløse og anvender et patenteret tornadoskyl, der fjerner alle urenheder i kummen.

Nu introduceres en af verdens største producenter af keramik og sanitetsvarer, japanske Toto, på det danske marked. Kendetegnede for de japanske toiletter er rengøringsvenlige systemer, der reducerer vandforbrug, støjgener og spredning af bakterier.

Det er den 50-årige Olaf Lindgreen, der står bag selskabet Lindgreen & Cordes, som introducerer toilettet i Danmark og resten af Skandinavien.

Læs også: Teknikken rykker ind på badeværelset

”Med en markedsandel på 60 procent i Japan er Toto naturligvis gigantiske i Asien og store på de europæiske markeder i Tyskland og England. De har blot ikke haft tid til at gå ind på et geografisk randområde som Skandinavien, og derfor har vi kunnet sikre os agenturet. Det er vi stolte af”, siger Olaf Lindgreen, der står bag selskabet Lindgreen & Cordes.

Olaf Lindgreen har et indgående kendskab til markedet, da han i 20 år har stået i spidsen for salg og markedsføring af dansk produceret VVS udstyr til blandt andet USA, Mellemøsten, Asien og Østeuropa.

”Det at få lov at repræsentere en japansk virksomhed, der er kendt for innovation og kvalitet til mindste detalje, betragter vi som en blåstempling af vores forretningskoncept”, siger Olaf Lindgreen.

Læs også: Installatørerne skal sælge intelligente sundhedsløsninger

Kendetegnede for de japanske toiletter er et patenteret tornadoskyl, der ikke efterlader hverken spor af kalk eller urenheder i kummen. Vandforbruget er 40 procent mindre end ved traditionelle toiletter. Det samme er reduktionen i støjniveauet fra et toiletskyl. Tornadoskyl-funktionen hindrer samtidig en spredningen af bakterier via aerosoltåger.

Det kantløse design har overflødiggjort den traditionelle skyllekant. Toilettet er udviklet i 2002, og kombineret med en specialglasur er det let at rengøre uden brug af aggressive midler.

Prisen for et væg-monteret standardtoilet begynder ved 3.000 kroner.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere