08.01.2019  |  EL  |  Arbejdsredskaber

To jyske el-installatører skaber digitalt ’el-kort’

Et nyudviklet digitalt 'el-kort' skaber overblik over al elektricitet i en husstand.

El-installatørene Jesper Larsen og Mikkel Kristiansen fra Aarhus har sammen skabt en digital måde, hvorpå alle strømledninger og stikkontakter kan kortlægges i et hus, i forhold til hvor de er placeret, og hvilken stand de er i. Det skriver favrskov.lokalavisen.dk.

Læs også: Lemvigh-Müller lancerer CityExpres i København

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Idéen til opfindelsen opstod, da Mikkel Kristiansen skulle finde ud af, hvorfor familiens nyinstallerede opvaskemaskine ikke virkede, fordi stikket var helt mørt.

Herefter fortalte han om el-kort idéen til Jesper Larsen, som det siden tog makkerparret et år at forberede, så det var klar til præsentation og salg.

De to har valgt at kalde firmaet ’Digital House Installations Map’ (D.H.I.M).

QR-kode på elmåleren
Elektrikerne kan via en QR-kode på elmåleren få adgang til husets installationer med tilladelse fra ejeren, der først skal godkende med en kode.

De to elektrikere mener, at opfindelsen vil spare masser af tid på fejlsøgning.

"Vi håber på, at mindst 135 elinstallatører vil være med i 2019, samt at vi i år kan skaffe over 100 kunder, der vil betale et årligt kontingent på 250 kroner for at have det fulde overblik over deres el-installationer", fortæller Jesper Larsen til favrskov.lokalavisen.dk.

Medio januar vil produktet blive lanceret på Den jyske Håndværkerskole, hvor opfinderne håber, at både private, el-installatører, forsikringsselskaber og boligselskaber vil få øjnene op for el-kortet.

Læs også: CBS bekæmper kriminalitet med overvågningskameraer

Projektet har indtil videre kostet iværksætterne over 600.000 kroner i programmering og udvikling.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere