24.10.2017  |  Indeklima

Case: Kæmpe energirenovering i Givskud Zoo

Indhold fra partner Hvad er dette?

Givskud Zoo er i gang med et energirenoveringsprojekt, som indebærer solceller, varmepumper, ventilation, lys og meget mere. Målet er at reducere udledningen af Co2 mest muligt.

Næsehornene har fået en mere jævn varme. Aberne har fået nyt lys i loftet. Og girafferne har fået et bedre indeklima ved hjælp af et nyt ventilationsanlæg.

- Den nye løsning kommer til at give store besparelser, fortæller Tom Nielsen, salgsingeniør hos Solars Klima og Energi.

SE VIDEO FRA PROJEKTET HER.

Det daglige arbejde i parken sørger Givskud El-forretning for. Solar har været med fra starten og hjulpet med sammensætningen af produkter til de enkelte opgaver.

- Solar har været gode sparringspartnere. De har været med til at dimensionere noget af det, og så har vi ud fra deres hjælp fået lavet installationen hernede, forklarer el-installatør Jesper Mikkelsen.

En opgave med udfordringer

I alt skal der renoveres syv stalde med varme og seks stalde med lys. Og et så stort projekt kræver overblik.

- Nogle steder har udfordringen været at skaffe frisk luft til girafferne, så de kunne få et bedre indeklima. Andre steder har det været at få en mere jævn varme i gulvene og radiatorerne, så det er mange individuelle opgaver, vi har stået med, forklarer Tom Nielsen fra Solar.

Og så kan dyrene også give udfordringer, som man normalt ikke oplever andre steder.

 - Gorillaerne er nogle pilfingre, og de er jo meget stærke, så der skal ikke meget til for at knuse et armatur. Derfor er det vigtigt, at vi får placeret det uden for rækkevidde, så de ikke kan pille ved dem, forklarer Jesper Mikkelsen.

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark er din sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri og klima/energi. Hver time arbejder vi for, at det er din virksomhed, der vinder i et konkurrencepræget marked. Vinder ordrer. Kundernes gunst. Og omsætning. Uanset din udfordring, er vi til for dig: Når der ikke må være plads til fejl i løbet af en travl arbejdsdag. Men ogs…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere