18.07.2022  |  VVS  |  Varmeanlæg

Kølemiddel i varmepumper skaber stor effekt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et af det vigtigste elementer i vores varmepumper er kølemidlet i det lukkede system, som har en nøglerolle i produktionen af varme og varmt vand.

Lidt populært sagt kan man sige, at kølemidlet er en slags vidundermiddel, fordi det med en relativt lille mængde er i stand til at skabe en utroligt stor effekt. Man kan altså spare miljøet for rigtig meget CO2-udledning, hvis man bruger en varmepumpe frem for direkte el-opvarmning.

Producerer energi ved skifte fra gas til væskeform
Kølemiddel fremstilles i et laboratorium og består af en væskeblanding med kemikalier. Der findes flere hundrede forskellige typer af kølemiddel, men fælles for dem alle er, at deres evne til at skifte tilstand (gas eller væskeform) udnyttes når de kommer i kontakt med omgivelser af en højere eller lavere temperatur. Ved at skifte form fra væske til gas optages energi. Omvendt frigives der energi når der skiftes fra gas til væske, hvilket giver basis for produktionen af varme. 

Læs hele artiklen HER.

Mere fra METRO THERM A/S

METRO THERM A/S

www.METROTHERM.dk

METRO THERM leverer det varme vand til hele Danmark – gennem vandvarmere, fjernvarmeunits, pillefyr og varmepumper. Både private kunder og VVS-installatører over hele landet kender os for vores suveræne kvalitet og for produkter, der er nemme at installere og servicere. METRO THERMs program dækker alle former for varmt vand og varme uanset varmekilden. El, fjernva…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere