26.08.2015  |  EL  |  Energi

Københavnsk kollegie sparer stor udgift med solceller

Grønjordskollegiet på Amager i København har fået monteret solceller på taget. Det nye anlæg kan årligt spare kollegiet for 500.000 kroner.

De 1.000 beboere på det københavnske kollegie Grønjordskollegiet, der ligger på Amager, kan se frem til en billigere el-regning. Kollegiet har nemlig fået etableret solcelleanlæg på sine fem blokkes 2.000 kvadratmeter flade hustage, skriver Amager Bladet.

Læs også: Google rådgiver husejere om solcelleinvesteringer

Forventningen er, at solcelleanlægget kan dække 22-23 procent af kollegiets elforbrug. Dermed kan der årligt spares 500.000 kroner på el-udgiften, og hver beboer kan cirka spare 500 kroner årligt.

Dog må de unge vente lidt endnu med en billigere husleje. Anlægget har nemlig først tjent sig selv hjem igen om syv et halvt år. 

Flere miljøtiltag
Foruden solcelleanlægget har kollegiet også tidligere udskiftet alle radiatorer, installeret nyt varmestyringssystem, installeret to-skyls-toiletter og LED-belysning. Desuden er ventilationsanlægget moderniseret. 

Læs også: Solceller bliver en del af facaden

Og miljøtiltagene stopper ikke her:

”Vi drømmer også om at skifte alle vinduer ud, og så vil vi gerne have en klimaskærm. Der er jo kommet meget nyt byggeri rundt omkring os, så vi kommer til at se lidt slidte ud. Men det er en investering på 60 millioner kroner”, siger Steen Ryborg, inspektør på Grønjordskollegiet, til Amager Bladet.  

Det er Munk Energy og Bolind, der har leveret og monteret solcelleanlægget, som er produceret i Tyskland.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere