05.05.2017  |  EL  |  Branchen

Kampagne skal højne elsikkerheden

Håndværkere bliver i stigende grad anmeldt for ulovligt elarbejde, og det skal en ny kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen gøre noget ved.

Et stigende antal virksomheder bliver anmeldt for at foretage elarbejde uden autorisation og samtidig viser undersøgelser, at mange danskere ikke ved, hvilken type elarbejde de selv må udføre i hjemmet. Det skriver tekniq.dk.   

Den problematik skal en ny kampagne fra Sikkerhedsstyrelsen rette op på, for eksempel ved at gøre det lettere at kontrollere om en håndværker har de fornødne autorisationer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi ser en stigning i anmeldelser af håndværkervirksomheder, der laver el uden autorisation. Sidste år modtog vi 202 anmeldelser. Over halvdelen af sagerne endte med politianmeldelser. Derfor vil vi klæde danskerne på, så de kan hyre håndværkere med de rette autorisationer”, siger direktør i Sikkerhedsstyrelsen Lone Saaby til tekniq.dk.

Hos brancheorganisationen Tekniq er man glad for Sikkerhedsstyrelsens initiativ.

”Det vigtigste må være, at sikkerheden er i orden, og at arbejdet bliver udført forsvarligt og efter de gældende regler. Det kan man bedst sikre ved at bruge en autoriseret elinstallatør til opgaverne”, siger Tekniqs administrerende direktør Niels Jørgen Hansen til tekniq.dk.

Kampagnen blev sat i søen 1. maj, og Sikkerhedsstyrelsen vil med mellemrum lægge kampagnevideoer op på YouTube-kanalen Elsikker TV.

- JKK 

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere