19.11.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Kapitalfonden Adelis køber KlarPris

Kapitalfonden Adelis køber indkøbssystemet KlarPris. Det nye ejerskab skal for alvor udvikle KlarPris og skabe fundamentet for i endnu højere grad at kunne servicere aktørerne i den danske byggebranche.

Med flere end 2.300, primært el- og VVS-virksomheder, der dagligt anvender systemet, er KlarPris det største og mest udbredte indkøbssystem i den danske installationsbranche. KlarPris er et digitalt indkøbsværktøj, der hjælper installatører med at skabe overblik over deres materialeindkøb og de relaterede administrative processer. Udover at spare tid og penge på indkøbet indeholder systemet også en række analyseværktøjer til optimering af installatørernes forretning.

Med Adelis som ny ejer får KlarPris nu en masse nye kompetencer, viden og ressourcer, som for alvor vil vækste virksomheden og hjælpe med at udbygge indkøbssystemet til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra branchens store aktører. Det er også tanken, at den nye ejer skal sætte endnu fart på den internationale ekspansion, som allerede omfatter Sverige og Tyskland.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”KlarPris er særligt velegnet til små og mellemstore installatører, men i de senere år har de store teknik- og installationsvirksomheder også vist interesse for vores indkøbssystem. Med Adelis i ryggen kan vi accelerere udbygningen af systemet og dermed komme et stort skridt nærmere vores ambition om at blive det førende indkøbssystem for alle aktører i byggebranchen, store som små,” siger KlarPris’ CEO og stifter Jens Davidsen.

Nemt indkøb for alle
KlarPris’ mission vil fortsat være at gøre indkøb nemt for alle, og derfor vil der blive lagt ekstra ressourcer i at udvikle en række strategiske og analytiske funktioner, som både giver værdi for servicemontøren og ledelsen i installationsvirksomhederne samt grossister og producenter. En vigtig del af udviklingen bliver ligeledes at udbygge og etablere nye integrationsaftaler med it-systemer, der ønsker at tilbyde et 360-grader professionelt indkøbsværktøj til deres kunder.

”Byggebranchen har for alvor sat turbo på digitaliseringen, og en vigtig del af dette er at få løftet alle aspekter af indkøbet – både den praktiske og den strategiske del. Derfor har det været vigtigt for os at få et indkøbsværktøj med i porteføljen, og KlarPris er uden tvivl Best in Class. På få år har KlarPris formået at ændre indkøbsstrukturen i branchen radikalt; de har gjort komplekse processer nemme, skabt klarhed i branchen, ændret installatørens indkøbsadfærd og øget effektiviteten,” udtaler investeringspartner fra Adelis, Joel Russ.

Med ejerskabet bliver KlarPris en del af Nordens største sammenslutning af it-virksomheder, som servicerer byggebranchen. Det skaber en række muligheder og synergier på den internationale scene, særligt i Sverige hvor Adelis blandt andet ejer sags- og administrationsværktøjet Hantverksdata. KlarPris forbliver en selvstændig enhed og bevarer den nuværende organisation og setup.

Om KlarPris A/S
KlarPris har hovedsæde i København og beskæftiger 12 medarbejdere. Med 5.000 brugere fordelt på flere end 2200 virksomheder er KlarPris A/S markedsledende i Danmark.

- PBH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere