25.04.2016  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Kemp & Lauritzen fremlægger begivenhedsrigt regnskab

2015 blev et begivenhedsrigt regnskabsår for Kemp & Lauritzen med både stigende omsætning, store investeringer og fusion af selskaber.

Fusion af selskaber, ændring af organisationen og opbygning af nye regionale domiciler har gjort 2015 til et begivenhedsrigt regnskabsår i Kemp & Lauritzen. Koncernen har investeret massivt i at skabe et mere kundeorienteret og fremtidssikret setup, der skal stille teknikkoncern endnu stærkere på tværs af fag og regioner.

Læs også: Kemp & Lauritzen overtager Byens Blik & VVS

Regnskabet vidner også om en fremgang i omsætningen på 12 procent, hvilket medførte en omsætning på 2,5 milliarder kroner i 2015. Fremgangen skyldes ifølge koncernen blandt andet en mild vinter og et stabilt, højt ordreniveau året igennem. Transformationen og investeringerne i nye domiciler, personale og it har dog kostet knaster for koncernen, der derfor er endt med et resultatet før skat på 41,8 millioner kroner. I 2014 lød resultatet før skat på 69,4 millioner kroner. 

”I et stort omstillingsår formår vi at vokse dobbelt så meget som teknikmarkedet generelt, hvilket jeg er meget tilfreds med. Vi har gennemført en transformation af koncernen i 2015 og ser allerede positive effekter af denne fremtidssikring. Flere af vores kompetenceområder som eksempelvis pharmaområdet og den landsdækkende kontrakt med Forsvaret har allerede vist vejen”, siger administerende direktør Allan Jørgensen med henvisning til, at Kemp & Lauritzen har landet en fireårig aftale med Forsvaret om drift og vedligehold af de tekniske installationer i 2.300 bygninger over hele landet fordelt på 70 lokationer.

Læs også: Kemp & Lauritzen indgår stor aftale med Forsvaret

En stærkere enhed
Netop den tværfaglige, landsdækkende tilgang har været et af nøglepunkterne i transformationen af Kemp & Lauritzen til en stærkere enhed fremfor at være en række stærke enkeltfag. Den organisatoriske transformation er gennemført, og det gør sig også snart gældende for implementeringen af et nyt økonomistyringssystem.

”Vi har trukket store veksler på medarbejderne i 2015 med disse omvæltninger, men de har kvitteret med at kaste sig positivt over udfordringerne med nye kollegaer og nye funktioner. Samtidig har vi i løbet af året fået 150 nye kollegaer, hvilket alt i alt viser stor tiltro til det langsigtede projekt”, siger Allan Jørgensen. Han forventer på baggrund af markedspositionen samt en stærk ordreindgang, at omsætningen mindst bliver på samme niveau som i 2015, men at resultatet lander højere.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere