06.02.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Kemp & Lauritzen opkøber teknikvirksomhed for trecifret millionbeløb

Kemp & Lauritzen køber teknikvirksomheden Lindpro af MT Højgaard, og ønsker med sammenlægningen at indtage frontløberpositionen på det voksende område for avancerede teknikløsninger til både det offentlige og det private marked.

I dag, den 6. februar, har Kemp & Lauritzen underskrevet en aftale om at købe Lindpro af den hidtidige ejer MT Højgaard Holdning. Opkøbet skal kombinere Lindpros ekspertise inden for svagstrømsområdet, herunder brand og sikring, velfærdsteknologi samt fastprisprojekter, med Kemp & Lauritzens tekniske kompetencer.

”Vi ser et væld af muligheder foran os, og dem skal vi nok forstå at udnytte”, siger administrerende direktør i Kemp & Lauritzen, Peter Kaas Hammer, der indtil 2016 selv var topchef i Lindpro.

Købsprisen er aftalt til 265 millioner kroner, og med den nye sammenlagte virksomhed forventes der en årlig omsætning i størrelsesordenen tre milliarder kroner og 2.700 medarbejdere. Begge virksomheder har landsdækkende afdelinger og giver Kemp & Lauritzen en betydelig styrkelse af sin geografiske tilstedeværelse.

Læs også: Kemp & Lauritzen frasælger datterselskab til Bravida

”Fra min tid i Lindpro, ved jeg, at det er en meget kompetent og stolt virksomhed, med dygtige og passionerede medarbejdere, der brænder for at servicere og rådgive kunderne, og vi glæder os til at byde medarbejderne velkommen i Kemp & Lauritzen”, siger Peter Kaas Hammer.

Han understreger desuden, at sammenlægningen ikke kommer til at påvirke de udførende medarbejdere, men vil ikke udelukke, at et mindre antal dobbeltfunktioner på den administrative side kan blive berørt.

MT Højgaard fortæller, at salget af Lindpro var en strategisk og langsigtet beslutning.

”Vores ejerskab af Lindpro står ved en skillevej. Enten skulle vi udvikle Lindpro til en fuldservice leverandør af tekniske installationer eller sælge selskabet til en ny ejer. Vi har valgt det sidste for at sikre det rigtige ejerskab af Lindpro på den lange bane”, siger MT Højgaard koncernens topchef Morten Hansen og fortsætter:

”Vi er glade for perspektiverne i det nye ejerskab for Lindpros medarbejdere. Jeg er overbevist om, at de kan se frem til en spændende udvikling, hvor de fortsat kan anvende og udvikle deres stærke kompetencer”.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere