04.11.2014  |  EL  |  Virksomhedsdrift

KlarPris udvider konceptet

Installatørerne kan nu også sammenligne prisen på private label-varer hos klarpris.dk, der har stor vækst i antallet af kunder.

Hjemmesiden klarpris.dk har udvidet sin prissammenligning af VVS-varer, så installatørerne nu kan se alternative og billigere private label-varer i søgeresultatet sammen med anerkendte mærkevarer. Udvidelsen skal gøre det nemmere at vælge den vare, som har den laveste pris.

Læs også: Prismaskine sammenligner grossisternes priser

”De nye søgeresultater giver et overblik, som installatørerne har manglet. Hidtil har installatørerne haft svært ved at sammenligne udbuddet af private label-varer hos de forskellige grossister. Det drejer sig om forholdsvis ens varer som fittings og afløbsrør, hvor det med det blotte øje er svært at se forskellen”, siger Jens Davidsen, der er stifter af klarpris.dk

Fremover viser søgeresultatet altså alternative varer med et andet producentnavn, såkaldte private label-varer. De bliver vist sammen med tilsvarende mærkevarer og andre private label-varer, som klarpris.dk vurderer kan erstatte hinanden.

Sammenligning med forbehold
Sanistål er en af de grossister, der får sine priser vist på klarpris.dk. Og direktør for byggeri Hans Henrik von Platen-Hallermund er generelt positiv over for prissammenligning, men han råder installatørerne til at være bevidste om de forskelle, der kan være mellem en mærkevare og de konkurrerende private label-varer.

Læs også: Genvej fra brugt til bestilt

”For installatørerne er det en fordel, at man kan sammenligne så meget som muligt, så længe man kan træffe de rette beslutninger om private label-varer. Personligt føler jeg, at alle installatører har en klar holdning til, om de vil bruge mærkevarer eller private label”, siger Hans Henrik von Platen-Hallermund.

Jens Davidsen indrømmer, at der kan være forskel på de kvaliteter, der knytter sig til varen. Mærkevarerne kan have bedre dokumentation, teknisk support og garantiregler, mens alternativerne kan komme med et skrabet bagland af ekstra egenskaber.

”Vi prøver efter bedste evne at sammenligne private-label og mærkevarer. Vi gør opmærksom på, at det er varer, som minder rigtig meget om hinanden, så er det op til installatørerne at afgøre, hvad de vil vælge efter deres præferencer”, siger Jens Davidsen.

Gennembrud på markedet
Siden starten af 2013 har KlarPris løbende udvidet antallet af grossister, som installatørerne kan sammenligne varer fra. I dag er tallet otte og i øjeblikket betaler omkring 250 installatører fra 500 kroner om måneden og opefter for at få adgang til prisoplysningerne. Og hver dag kommer yderlige én installatør til.

”Vi synes, at vi efter et år kan være ganske godt tilfredse, når man tænker på, at vores koncept er en helt ny måde at tænke på for installatørerne. VVS-branchen er på nogle måder enormt hurtig til at rykke fremad, mens den på andre områder er træg. Med den vækst, vi har fået, regner jeg med, at vi er kommet for at blive. Inden to år vil vi også have de sene brugere med. De skal bare have tid at se os an”, siger Jens Davidsen.

Mere fra Peter

Peter Mulvany

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere