31.01.2022  |  VVS  |  Branchen

Klart svar fra Arbejdstilsynet vedr. §17-uddannelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

§ 17-uddannelsen vedr. svejsning og termisk skæring må IKKE foregå online.

Vi har oplevet tvivl om, hvorvidt ovennævnte uddannelse må foregå online, da vi har set udbydere af dette og hørt kunder fortælle, at de har fået at vide, at det var ok. 

Vi har altid været af den overbevisning, at uddannelsen kun kan gennemføres ved fysisk fremmøde. For at få en endelig afklaring har vi derfor forespurgt Arbejdstilsynet om deres vurdering, og det kom der et klart svar ud af:

Med henvisning til uddannelsens praktiske del skriver Arbejdstilsynet, at de forstår, at kursisterne selv skal have tekniske hjælpemidler, værnemidler osv. i hænderne. Det er altså ikke tilstrækkeligt blot at fremvise udstyret. Det giver nemlig en helt anden fornemmelse selv at have haft f.eks. de personlige værnemidler i hænderne, mærket hvordan det føles at have på, når det er indstillet rigtigt og selv at have prøvet at indstille placeringen af procesventilationen, så den er mest effektiv.

Arbejdstilsynet svarer også, at der ikke er et fast tal på, hvor meget det at afprøve tingene skal fylde i omfang, men de fastslår, at det er vigtigt, at kursisterne selv får lov at prøve tingene af. Derfor kan kurset ikke foregå som e-læring.

Vi håber med denne information at være med til at nedbringe den tvivl, der kan være ude i virksomhederne.
 

Kontakt os
Kontakt os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk, hvis I har spørgsmål eller brug for anden hjælp inden for området.

Mere fra Avidenz A/S

Avidenz A/S

www.avidenz.dk

Avidenz er autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Vi rådgiver og hjælper med professionelle løsninger inden for alle arbejdsmiljø- og miljø-områder.Det hele er baseret på de høje faglige kompetencer, som vores konsulenter har opbygget gennem mange års praktisk erfaring.Vi er en landsdækkende virksomhed. Vi har hovedkontor i Odense, men har konsulenter på arbejdspladser fordelt over hele landet…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere