28.11.2019  |  VVS  |  Branchen

Kun hver femte dansker kender den helt store bakteriesynder

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvor tror du, der gemmer sig flest bakterier på dit badeværelse? Næsten halvdelen af danskerne gætter på dørhåndtaget eller skylleknappen, mens kun hver femte gætter på en af de helt store bakteriesyndere.

Tallene om danskernes forhold til toilettet og rengøring stammer fra en undersøgelse foretaget af YouGov for Geberit, der producerer toiletter og andet udstyr til badeværelset.

Her er man ikke overrasket over danskernes manglende kendskab til de egentlige bakteriesyndere på badeværelset – hvor skyllekanten nede i kummen er en af de helt store:

"Selv om de fleste af os kan regne ud, at badeværelset har potentiale til at huse mange bakterier, er rengøring af toilettet traditionelt ikke en populær tjans i ret mange hjem. Det er også grunden til, at vi bruger så mange ressourcer på at udvikle nye design, materialer og løsninger, som gør det væsentligt nemmere at rengøre badeværelset – især toilettet. Det er ganske enkelt vores ansvar som en af de førende inden for sanitet i Europa," siger Head of Product Management i Danmark, Per Holleufer.

Farvel til skyllekanten

Et tydeligt tegn på den udvikling ser man hos den største leverandør af toiletter i Norden, Ifö, der er ejet af Geberit. Ifö stoppede tidligere i år al produktion af toiletter med den uglesete skyllekant. Fremover vil alle kummer fra den 130 år gamle producent af badudstyr være såkaldte Rimfree toiletter (rim er engelsk for skyllekant). Derudover har toiletterne fået en særlig udviklet glasur, som lukker de mikroskopiske porer, der findes på normalt porcelæn. Det giver en ekstra glat og hård overflade, som gør det svært for kalk og snavs at sætte sig fast.

Hold fingrene væk

En anden effektiv måde at holde bakterierne i skak på er en trykplade, som du slet ikke behøver at røre ved for at aktivere skyllet. Her fører du blot hånden hen over stort eller lille skyl - og så er du samtidig sikret en trykplade, der holder sig flot og skinnende ren - fri for generende fingeraftryk.

I det hele taget er der efterspørgsel på løsninger, hvor du skal røre så lidt som muligt ved mulige bakteriefælder på badeværelset. Berøringsfri armaturer har været fremme i flere år og er fx hyppigt anvendt på restauranter og i børnehaver. Selv toiletsædet behøver du nu ikke længere at røre ved:

"En af de mest populære features på AquaClean Mera, vores highend douchetoilet, er sædet, der automatisk åbner, når du nærmer dig toilettet - og selv lukker efter brug. Det kan synes som en lille detalje, men ligesom soft close-sædet, der er blevet helt normalt i dag, vil også automatiske sæder være standard inden for få år, fordi langt de fleste kan se en stor fordel i det," siger Per Holleufer.

Mere fra Geberit A/S

Geberit A/S

www.geberit.dk

  • 86741086

Geberit udvikler, producerer og sælger højteknologiske produkter og systemer til VVS-branchen. Siden starten i 1874 har Geberit udviklet sig til at være markedsførende udbyder af installationssystemer, cisterner og skyllesystemer, afløbssystemer og forsyningssystemer. Produkterne er kendt for deres høje kvalitet og anvendes til nybyggeri såvel som til renovering.I Danmark ligger hovedkontoret…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere