Kursen er sat til et bedre arbejdsmiljø
En ny trepartsaftale om nationale mål for arbejdsmiljø er vedtaget. Det glæder både TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ledernes Hovedorganisation.
Arbejdsmarkedets parter og regeringen har indgået en ny aftale, som betyder, at der skal opstilles nye nationale mål for arbejdsmiljøet de næste 10 år.
”Det er glædeligt, at vi nu har fået en aftale, der kan fungere som rettesnor for arbejdet med at styrke arbejdsmiljøet yderligere. Det er vigtigt, at målene har fokus på forebyggelse, så de kan være med til at understøtte det gode arbejdsmiljøarbejde, der foregår hver eneste dag ude i virksomhederne i eksempelvis installations- og metalbrancherne”, siger Lone Alstrup, arbejdsmiljøkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Den nye aftale sætter mål for antallet af arbejdsulykker, kemisk arbejdsmiljø, ergonomisk arbejdsmiljø og det psykiske arbejdsmiljø. I forbindelse med aftalen bevilger Folketinget 95 millioner kroner over en treårig periode til BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA).
Nye nationale mål
Også Ledernes Hovedorganisation, som har indgået aftalen sammen med regeringen og de øvrige parter på arbejdsmarkedet, er tilfredse med de nye nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen.
”Jeg mener, at vi med aftalen har fundet en rigtig fin balance. På den ene side får myndighederne og de andre aktører på arbejdsmiljøområdet et styrket fælles fokus på prioriterede områder, og på den anden side er der stadig det nødvendige ledelsesrum til lokale prioriteringer og løsninger på de enkelte arbejdspladser”, siger Berit Toft Fihl, politisk chef i Ledernes Hovedorganisation.
Hun slår fast, at et sikkert og sundt arbejdsmiljø er til gavn for både den enkelte, for arbejdspladserne og for det danske samfund.
Konkrete mål
Lone Alstrup mener, at det nu gælder om at få konkretiseret målene på en måde, så de bliver vedkommende i de enkelte brancher. Hun tilføjer:
”Det er vigtigt, at både de nationale arbejdsmiljømål og branchemålene støtter op omkring og kan hjælpe virksomhederne i forhold til deres egne registreringer og KPI’er på arbejdsmiljøområdet. Samtidig skal de understøtte virksomhedernes arbejde med FN’s verdensmål”.
-CH