06.01.2021  |  VVS  |  Branchen

Kvindelige VVS’er har svært ved at blive anerkendt

En stikprøveundersøgelse, som fagbladet Blik & Rør har lavet, viser, at kvindelige medlemmer oplever, at de ikke bliver anerkendt for deres faglighed.

Fagbladet Blik & Rør har foretaget en stikprøveundersøgelse blandt forbundets kvindelige medlemmer for at undersøge, hvilke oplevelser de har med forskelsbehandling på baggrund af køn på arbejdspladsen.

Omkring halvdelen af forbundets 47 kvindelige medlemmer har svaret. Undersøgelsen viser, at de fleste oplever, at deres faglighed bliver betvivlet på baggrund af deres køn.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Og det er problem, mener Søren Schytte, der er arbejdsmiljøansvarlig hos Blik & Rør.

”Vi vil som organisation ikke finde os i forskelsbehandling, uanset om det er mænd eller kvinder. Der skal være plads til alle uanset køn, etnicitet, religion osv.”, siger han og fortsætter:

”Vi skal tage godt imod de unge uanset kønnet. Der skal være gensidig respekt. De erfarne har sammen med arbejdsgiverne ansvaret for sikre den gode omgangstone, og det skal være rart at komme på arbejde. Vi har brug for hænderne – uanset hvem de sidder på”.

Søren Schytte mener, at der skal sikres ordentlige forhold, så flere kvinder kommer ind i branchen.

Undersøgelsen viser, at flere har oplevet jokes med seksuelle undertoner og enkelte har oplevet uønskede bemærkninger. Og det er både fra kunder, kollegaer og andre ansatte på byggepladser. Enkelte har også oplevet noget fra chefer. Til gengæld mener omkring halvdelen, at de ikke har oplevet nogen form for sexistisk eller nedsættende episoder.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere