19.11.2021 | EL | Arbejdsredskaber
Kvinder er mest teknologibegejstrede
Fire ud af fem danskere mener, at teknologi er med til at gøre deres hverdag lettere, og det er kvinderne, som går forrest. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby.
”Nu gælder det bare om at gøre teknologierne og deres fordele så lettilgængelige som muligt”, afslutter Maria Schougaard Berntsen. Foto: Befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby.
Teknologien har for alvor indtaget danskernes dagligdag. I hvert fald svarer 80,5 procent af de godt 1.000 deltagere i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby, at teknologi gør deres hverdag lettere.
Og det er især kvinderne, som er teknologibegejstrede. Her svarer hele 83,4 procent, at teknologi i nogen eller høj grad gør deres hverdag lettere, mens det tilsvarende tal hos mændene er på 77,7 procent.
”Det understreger bare, at danskerne helt overordnet har lukket de teknologiske muligheder ind i deres hjem og dagligdag”, vurderer Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ arbejdsgiverne.
Hverdagsbrug
Undersøgelsen har også kigget nærmere på, hvilke teknologier danskerne især benytter sig af. Listen toppes af betalingstjenester som Mobilepay og netbank, som benyttes af 86,6 procent af deltagerne i undersøgelsen. De to betalingstjenester er skarpt forfulgt af smartphones, som benyttes af 82,2 procent af de adspurgte, samt apps fra det offentlige som eksempelvis Nemid og Borger.dk, som benyttes af 73 procent. Derudover benytter 57,9 procent sig af onlineshopping og 60 procent af streaming.
”Vi bruger med andre ord teknologien til rigtig mange rutineopgaver, hvilket også understreger, hvor langt vi rent faktisk er kommet med digitaliseringen af vores hverdag”, siger Maria Schougaard Berntsen.
Hun mener endvidere, at tallene viser, at der er et enormt potentiale for at introducere nye teknologier, som både kan lette dagligdagen og eksempelvis hjælpe os med at spare på energien.
”Nu gælder det bare om at gøre teknologierne og deres fordele så lettilgængelige som muligt”, afslutter Maria Schougaard Berntsen.
-CH
Byggeri

Byggebranchen savner diversitet og inklusion
Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd, og den udvikling har stået stille de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. I Kemp & Lauritzen tager de nu helt nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen hen imod en endnu mere bæredygtig fremtid. Sammen med CBS Executive Fonden og CBS starter virksomheden et 3-årigt forskningsprojekt, der skal belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.
Energi

Nye tiltag i forhold til Europas elmarked
Historisk høje elpriser har fået EU til at råbe vagt i gevær. Kommissionen har netop vedtaget en grundlæggende reformering af det europæiske elmarked. Dansk Industri, der repræsenterer den samlede danske energisektor, ser positivt på forslaget, der bevarer de nuværende mekanismer på markedet, som sikrer billigere energi.
Energi

Tom fjernvarmepulje skaber usikkerhed
Den populære fjernvarmepulje er løbet tør for tilskudsmidler. Det er rigtig ærgerligt, mener Dansk Fjernvarme. Der er behov for risikoafdækning for fjernvarmeselskaber, så Danmark kan fortsætte indsatsen med at udfase den fossile naturgas.
Branchen

Byggeriet mangler viden om bæredygtige materialer
Tre ud af fire i byggeriet oplever højere krav og forventninger til deres viden om og arbejde med bæredygtige materialer og løsninger. Men over halvdelen føler ikke, at de har tilstrækkelig viden til at træffe bæredygtige beslutninger. Det viser en ny rundspørge, som er lavet af Brancheforeningen Danske Byggecentre.
Sanitet

Bæredygtighed og beskyttet værksted passer godt sammen
Bæredygtighed i naturen går hånd i hånd med samfundsmæssig og social bæredygtighed i sanitetsproducents igangværende samarbejde med Stena Recycling og Marjattas beskyttede værksted i Snesere. Det handler om at skabe mening i at gøre noget for andre.
Energi

Grossist vil sætte klimamål med afsæt i forskning
Landets største stål- og teknikgrossist tager bæredygtighedsarbejdet til næste niveau og forpligter sig til klimamål og -initiativer, som er baseret på videnskab.