19.11.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Kvinder er mest teknologibegejstrede

Fire ud af fem danskere mener, at teknologi er med til at gøre deres hverdag lettere, og det er kvinderne, som går forrest. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby.

Teknologien har for alvor indtaget danskernes dagligdag. I hvert fald svarer 80,5 procent af de godt 1.000 deltagere i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby, at teknologi gør deres hverdag lettere.

Og det er især kvinderne, som er teknologibegejstrede. Her svarer hele 83,4 procent, at teknologi i nogen eller høj grad gør deres hverdag lettere, mens det tilsvarende tal hos mændene er på 77,7 procent.

”Det understreger bare, at danskerne helt overordnet har lukket de teknologiske muligheder ind i deres hjem og dagligdag”, vurderer Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ arbejdsgiverne.

Hverdagsbrug

Undersøgelsen har også kigget nærmere på, hvilke teknologier danskerne især benytter sig af. Listen toppes af betalingstjenester som Mobilepay og netbank, som benyttes af 86,6 procent af deltagerne i undersøgelsen. De to betalingstjenester er skarpt forfulgt af smartphones, som benyttes af 82,2 procent af de adspurgte, samt apps fra det offentlige som eksempelvis Nemid og Borger.dk, som benyttes af 73 procent. Derudover benytter 57,9 procent sig af onlineshopping og 60 procent af streaming.

”Vi bruger med andre ord teknologien til rigtig mange rutineopgaver, hvilket også understreger, hvor langt vi rent faktisk er kommet med digitaliseringen af vores hverdag”, siger Maria Schougaard Berntsen.

Hun mener endvidere, at tallene viser, at der er et enormt potentiale for at introducere nye teknologier, som både kan lette dagligdagen og eksempelvis hjælpe os med at spare på energien.

”Nu gælder det bare om at gøre teknologierne og deres fordele så lettilgængelige som muligt”, afslutter Maria Schougaard Berntsen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere