15.11.2017  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Indspark: Læhegn eller vindmøller?

Digitaliseringens muligheder og udfordringer

Tekniq har netop gennemført en medlemsundersøgelse omkring nye teknologier. Undersøgelsen viser at installatørene er klar over at de nye teknologier kommer til at forandre og udfordre branchen. Undersøgelsen viser at langt størstedelen af installatørerne har taget nogle af de digitale værktøjer i brug, tidsregistrering og sagsstyring mv.

Jeg ser også klart en bevægelse i retning af at installatørerne tager nogle af de digitale værktøjer i brug. Det er meget positivt. Jeg ser dog også en tendens til at det primært er de umiddelbare/oplagte værktøjer der tages i anvendelse. Jeg savner i høj grad at installatørerne tænker "større tanker" om digitaliseringens muligheder for netop deres virksomhed.

Installationsbranchen kommer til at undergå store forandringer, både i måden arbejdet udføres, robotter, 3D print etc. samt måden hvorpå kontakten til kunden vil komme til at foregå. Udviklingen vil medføre at opgaver som udgør en stor del af installatørvirksomhedernes forretning idag, helt eller delvist vil forsvinde om få år. Modsat er der store muligheder for dem der forstår at gribe dem.

Når det blæser er der nogle der bygger læhegn - andre bygger vindmøller. Hvilken gruppe tilhører du? 

Mere fra Frank

Frank Barrit

Senior Partner, statsautoriseret revisor

  • fba@bdo.dk
  • 22193732
  • BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Jeg brænder for at skabe værdi for mine kunder. Jeg har over 20 års erfaring i rådgivning af små og mellemstore virksomheder. Fokusområder: Via min mangeårige erfaring med håndværksvirksomheder, har jeg specialiseret mig i rådgivning af disse. Jeg har indgående kendskab til mulighederne og udfordringer for h…

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere