22.11.2021  |  VVS  |  Branchen

Landets bedste VVS-energispecialistlærlinge er klar til kamp om Danmarksmesterskabet

Finalisterne til DM i Skills er nu fundet og får ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en vigtig rolle i arbejdet med at promovere erhvervsuddannelserne.

Fire lærlinge er nu udvalgt til at konkurrere i DM i Skills for VVS-energispecialistlærlinge den 28. april 2022 i Høng ved Kalundborg.

De fire finalister ved DM i Skills for VVS-energispecialist-lærlinge:

  • Lasse Green Laumann fra Valby

Læreplads: Bravida Danmark i Brøndby

Skole: RTS

  • Frederik Oudal Helmnæs fra Lyngby

Læreplads: Engelgaar Teknik i Rødovre

Skole: Unord

  • Lennarth T. Rokkjær fra Lomborg

Læreplads: Vestjysk Smede – VVS – Blik i Bøvlingebjerg

Skole: Herningsholm

  • Mikkel Larsen fra Sommersted

Læreplads: CVE Teknik

Skole: Hansenberg

En af dem, som skal kæmpe om titlen, er 21-årige Frederik Oudal Helmnæs fra Lyngby, som til daglig er i lære hos Engelgaar Teknik i Rødovre.

”Jeg kan faktisk godt mærke, at nervøsiteten kommer krybende lige så stille, men det bliver spændende at være med til”, fortæller han og tilføjer, at han glæder sig til DM.

Vigtigt med rollemodeller

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at det nu igen, efter en coronapause i 2021, bliver muligt at gennemføre DM i Skills.

”Det er jo ingen hemmelighed, at vi står med et akut behov for flere dygtige faglærte. Et behov, der kun bliver større de kommende år”, siger Johnny Kristensen, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han tilføjer, at det derfor er vigtigt at få dygtige lærlinge som finalisterne i DM i Skills frem i lyset, så de kan vise deres faglighed og måske inspirere andre unge til at vælge samme vej.

”I det hele taget har vi brug for rollemodeller, hvis vi skal bryde den gymnasiale vanetænkning, når de unge står foran at skulle vælge uddannelsesvej efter folkeskolen”, påpeger Johnny Kristensen.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere