10.11.2016

Landmænd er varme på gyllekøling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vølund Varmeteknik deltager for første gang på Nordeuropas største landbrugsmesse, og der er store forventninger til dialogen med de danske landmænd.

Vølund Varmeteknik tilbyder løsninger til gyllekøling, der kraftigt reducerer ammoniakudslip og samtidig udnytter overskudsvarmen til opvarmning - til glæde for miljø, bank og bundlinje.

Teknikken er grundlæggende den samme som ved et jordvarmeanlæg - blot trækkes køleslanger i staldens gyllekummer og føres derfra videre til varmepumpen. Her bliver energien fra gyllen omdannet til varme og ført tilbage som gulvvarme og rumvarme i eksempelvis farestalde og smågrisestalde, oplyser Vølund Varmeteknik.  

Firmaet har mere end 40 års erfaring med jordvarmeanlæg, og i øjeblikket oplever man en kraftig stigning i løsninger til gyllekøling og andre naturlige varmeløsninger. Fordelene er oplagte, fortæller Niels Kjær Nørgaard, der er projektansvarlig for landbrug hos Vølund Varmeteknik:

- Med tilskud på op til 65 pct. i VE til procesordningen er der god økonomi og masser af fornuft i at konvertere til jordvarme eller luft-til-vand varmepumper. Eller man kan etablere gyllekøling i stalden og reducere fordampningen af ammoniak med op til 30 pct. 

Positive banker

Niels Kjær Nørgaard nævner et eksempel med en sønderjysk svineproducent, der har 3.100 stipladser og producerer 80.000 grise om året:

- Han sparer omkring 30.000 liter fyringsolie om året ved at udnytte varmen fra svinegylle. Det betyder, at anlægget er attraktivt i anskaffelse og er betalt tilbage på blot to år. Bestemt ikke uvæsentligt i disse tider. Samtidig reducerer han ammoniakudslippet langt mere end myndighedskravene, og staldene opvarmes på en naturlig og miljøvenlig måde.

Grøn omstilling

Vølund Varmeteknik deltager fra den 29. november på Agromek i Herning. Det er første gang, at firmaet er med på Nordeuropas største landbrugsmesse, og Niels Kjær Nørgaard har store forventninger:

- Vi har en bred vifte af miljøvenlige og naturlige varmeløsninger. Man kan sige, at vi allerede er parat til den grønne omstilling, som alle er enig om er nødvendig. Ud over gyllekøling omfatter vores sortiment blandt andet pillekedler, jordvarmeanlæg og en helt ny type luft-til-vand varmepumper, der er super lydsvage og - afhængig af behovet - i mange tilfælde kan konkurrere med jordvarmeanlæg, når det gælder energieffektivitet.

Ekspertise giver tryghed

Vølund Varmeteknik har et landsdækkende samarbejde med erfarne vvs-installatører, som i forvejen kommer hos landmændene og derfor kender deres forhold.

- Vi kommer ind i billedet som vvs-installatørernes forlængede arm. Vi hjælper dem med dimensionering, projektering, installation og igangsætning, ligesom vores egne serviceteknikere altid er i nærheden, hvis der er brug for ekstra assistance i hverdagen, fortæller Niels Kjær Nørgaard og understreger, at samarbejdet betyder tryghed og sikkerhed, både for landmanden og vvs-installatøren.

Læs pressemeddelelsen i sin helhed:

http://www.volundvt.dk/upload/Volund/Pressemedelelser%20og%20cases/Landm...

Mere fra Vølund Varmeteknik A/S

Vølund Varmeteknik A/S

volundvt.dk

Din specialist i udvikling og levering af varmetekniske og bæredygtige energiløsninger til boliger, institutioner og små og mellemstore virksomheder. Vores store erfaring er din garanti for den bedste rådgivning og service på markedet. Vølund Varmeteknik er mere end blot produkter Vælger du Vølund Varmeteknik, får du mer…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere