27.06.2019  |  EL  |  Byggeri

Langebro fylder 65: Samme el-tekniker har passet broen i 23 år

VIDEO: Tekniker Søren Petersen fra Kemp & Lauritzen har passet Langebro, der i dag fylder 65 år, i mere end 20 år.

Den 27. juni er det præcis 65 år siden, at den landskendte Langebro, der forbinder Amager med København, blev taget i brug for første gang.

Knap 100.000 trafikanter, heraf 40.000 cykler, kører hver dag over Langebro, og det er Kemp & Lauritzen, der servicerer broens elektriske installationer. Hos teknikentreprenøren er det samme mand, tekniker Søren Pedersen, der har passet broen i 23 år. 

Broen skal motioneres
Meget har ændret sig siden broens åbning i 1954, hvor København var en erhvervshavn med meget mere skibstrafik. Derfor er det ikke længere så ofte, at broen åbnes og lukkes. Den er dog oppe cirka en gang om ugen for at blive ”motioneret”, fortæller Søren Pedersen.

Det er ikke tilladt at hæve broen i myldretiden mellem syv og ni og mellem 14 og 18 i hverdage, hvor den såkaldte "spærretid" gælder.

Broen er blevet et dansk klenodie og er kendt for at lægge navn til en sang af Gasolin, en roman af Bjarne Reuter, og så har den dannet ramme for et diamantkup i filmen ”Olsen-bandens sidste bedrifter” fra 1974.

Broen, der har en frihøjde på syv meter og en sejlvidde på 35 meter, ejes af Københavns Kommune, hvis teknik- og miljøforvaltning er ansvarlig for drift og vedligeholdelse af broen.

- JKK  

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere