15.09.2021  |  EL  |  Energi

Lavere elafgift er en investering i fremtiden

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om regeringens planer i det nye reformudspil, selvom det på kort sigt kan trække ned i CO2-regnskabet.

Billigere strøm til danskerne. Det kan blive resultatet, hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om at sænke elafgiften gradvist med 23 øre/kWh frem mod 2030, som det foreslås i reformudspillet ”Danmark kan mere I”.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender man tanken om at bruge adgangen til billigere strøm som løftestang for den grønne omstilling.

”Det vil eksempelvis gøre det endnu mere økonomisk attraktivt at investere i en elbil eller i at skifte fra fossil opvarmning til en varmepumpe” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Kritik af lavere elafgift

Regeringens forslag om en sænkelse af elafgiften er blevet kritiseret for at øge forbruget af el i en grad, hvor den vedvarende energiproduktion ikke kan følge med – og dermed for at sætte et negativt aftryk på CO2-regnskabet.

”Jeg kan sådan set godt følge kritikken. Vores holdning er bare, at der er behov for at se mere langsigtet på hele den grønne omstilling”, siger Simon O. Rasmussen.

Han mener modsat kritikken, at initiativet styrker den elektrificering, som er nødvendig for en grøn omstilling af det danske energisystem.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere