26.01.2018  |  EL  |  Belysning

Få lys og bekæmp fugt i bilens varerum

Et oplyst og fugtfrit varerum i bilen øger både effektivitet og sikkerhed i vintermørket, når installatøren er på farten.

Vintersæsonens kulde og mørke har gjort sit indtog, og det lune tøj er for længst pakket ud. Men husk, at din mobile arbejdsplads – nemlig varebilen – også skal rustes til årstiden, hvis du vil holde dig sikker og effektiv. For at kunne bevare samme effektivitet i hverdagen som håndværker kræver det derfor gode løsninger, der holder varerummet både oplyst og fri for fugt om vinteren.

”At lede efter værktøj i et mørkt varerum for så kun at finde værktøj med et så godt som tomt batteri i kulden er noget, de færreste varebilbrugere har tid til”, siger adm. direktør Michael Pettersson fra Sortimo, leverandør af systemer inden for bilindretning.

”Men den kolde årstid behøver ikke sætte begrænsninger for en travl hverdag bag rattet. Med en velindrettet varebil kan du nemlig passe dit arbejde på farten lige så effektivt og forsvarligt om vinteren som resten af året”, fortsætter han.

Læs også: Ny energibesparende LED belysningsløsning giver store besparelser 

I Sortimos indretningsløsninger indgår der LED-belysning, der bl.a. bidrager til at efterleve Arbejdstilsynets krav om tilstrækkelig belysning ved indretning af arbejdspladser. LED-belysningen opfylder den såkaldte IP54-Standard og findes i forskellige størrelser. Samtidig sikrer belysningens lave strømforbrug en minimal belastning af batteriet, selv når det er koldt.   

Bekæmp fugt i varerummet  
Udover effektiv belysning anbefaler Michael Pettersson, at du isolerer bilens varerum. Ikke mindst fordi varebilen ofte fungerer som både mobilt værksted og lager, og derfor bør holdes tør og fugtfri. Og her er nogle løsninger mere effektive end andre, understreger han.

”Vi har set flere eksempler på håndværkere, som har brugt fugtabsorberende materialer. Men det øger risikoen for, at fugten holdes inde i varerummet og udvikler sig til skimmelsvamp, hvilket i sidste ende kan få værktøjet til at ruste. Vælg i stedet isoleringsløsninger, som beskytter mod kulde og samtidig er fugtafvisende”, siger Michael Pettersson.

- JJK 


 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere