07.07.2020 | EL | Virksomhedsdrift
Lemvigh-Müller anerkendes som leverandør af værnemidler til det offentlige
Da coronakrisen rasede, var behovet for værnemidler i sundheds- og plejesektoren ekstra stort. Med en officiel anerkendelse fra Lægemiddelstyrelsen trådte Lemvigh-Müller til og aktiverede sit leverandørnetværk i hele verden.
Lemvigh-Müller har nøje planlagt samarbejder med leverandører, der kunne levere værnemidler under coronakrisen.
I forbindelse med at Danmark lukkede ned den 11. marts, og COVID-19 begyndte at florere herhjemme, blev regionernes normale indkøbsaftaler suspenderet. Det var nødvendigt at få sat flere leverandører i spil for at dække sundheds- og plejesektorens enorme behov for f.eks. mundbind, filtermasker, visirer og engangshandsker samt håndsprit. En af de leverandører, der trådte til under krisen, var Lemvigh-Müller.
"Det er rart med en leverandør og samarbejdspartner som Lemvigh-Müller, der leverer som lovet, og som man kan stole på, også i denne specielle tid vi pt. befinder os i”, siger Claus Willamar Ehlers, der er indkøbscontroller i Kerteminde Kommune.
Det kræver blåstempling i form af en officiel anerkendelse af Lægemiddelstyrelsen, hvis man skal levere værnemidler til det offentlige, og dét fik Lemvigh-Müller kort tid efter nedlukningen af Danmark.
Læs også: Lemvigh-Müller kåret som Eliteleverandør – igen
”Vi havde en del værnemidler på lager, som kunne leveres med det samme, og så gik vores Marked-Indkøb-team ellers i gang med at aktivere vores store leverandørnetværk i hele verden og source alt det, vi overhovedet kunne via vores eksisterende leverandører og samtidig få sat nye leverandører i spil”, siger Allan Mikkelsen, der er salgschef med ansvar for B2G, Lemvigh-Müller.
Kun godkendte værnemidler
Selvom behovet for værnemidler var nærmest umætteligt, var det for Lemvigh-Müller ikke et spørgsmål om at tage så mange nye leverandører ind som muligt. Fokus var på at samarbejde med de rigtige leverandører, der kunne leve op til kravene i sundheds- og plejesektoren, understreger Allan Mikkelsen.
”Vi rykkede meget hurtigt, men selvfølgelig uden at vi gik på kompromis med produktkvalitet og -sikkerhed. For at sikre at produkterne opfyldte alle krav var vi i tæt dialog med leverandørerne, og vi sendte datablade via Regionerne forbi Sundhedsstyrelsen og fik godkendt alle produkter på forhånd, før vi købte. Vi har kun solgt godkendte værnemidler”, siger han.
Salgschefen fortæller endvidere, at efterspørgslen på værnemidler er blevet mere normaliseret i takt med den gradvise åbning af Danmark, men at der er en opmærksomhed i den offentlige sektor på at ruste sig til en eventuelt 2. bølge af COVID-19. Det er der også hos Lemvigh-Müller.
”Vi leverer fortsat værnemidler til den offentlige sektor og har samtidig fokus på, at vi skal være klar til at levere, hvis der kommer en bølge to, så vi er i tæt, løbende dialog med vores store leverandørnetværk og udvider fortsat netværket, så vi har så mange strenge at spille på som muligt”, siger Allan Mikkelsen.
- HCL
Energi

Trekantområdet tiltrækker nyt energiselskab og styrker den grønne profil
Det vedvarende energiselskab Better Energy har åbnet nyt kontor i Kolding, som skal bidrage til Trekantområdets visioner inden for grøn energi.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Energi

Nyt multifleksibelt solcelleanlæg til byggepladser og festivaler
En banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg fra AK sunpower imødekommer nye EU-krav. Fra levering til drift går der cirka en time, og den grønne omstilling er i gang.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.