27.11.2014  |  EL  |  Energi

Lemvigh-Müller energioptimerer sine ejendomme

Grossisten Lemvigh-Müller er gået i gang med at energirenovere sine egne ejendomme, dels for selv at blive grønnere, men også for at hjælpe installatørerne ind på et attraktivt vækstmarked.

Der skal grønnere boller på suppen hos stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, der er gået i gang med at energirenovere flere af sine egne ejendomme.

Læs også: Lemvigh-Müller og Trefor vil sikre tilskud til slutbrugerne

”Vi har omkring 30 ejendomme i hele landet – fra kontorer til lagerhaller og butikker. I første omgang har vi valgt de ejendomme ud, hvor der er størst potentiale for at opnå energibesparelser. Vi har på nuværende tidspunkt gået vores ejendomme i Slagelse, Gladsaxe og Thisted igennem, og i Slagelse er vi næsten færdige med energirenoveringen”, siger Jeanne Palmbo, facilitychef i Lemvigh-Müller.

Store besparelser
En stor del af Lemvigh-Müllers ejendomme er af ældre dato og opført før, der for alvor var energikrav til nye bygninger. Derfor har grossisten store muligheder for både at spare på CO2-udslippet og pengene. Alene i Slagelse kan Lemvigh-Müller spare knap 300.000 kroner om året på varme og el.

Viden om et attraktivt marked
Men det er ikke kun de store besparelser og klimahensynet, der ligger til grund for energirenoveringen. Stål- og teknikgrossisten, der blandt andet forhandler produkter og løsninger til energioptimering, vil gerne selv høste erfaring og viden inden for energirenovering, der kan bruges til at sparke døren ind til markedet for energirenovering sammen med el- og VVS-installatørerne.

”Energioptimering er et kæmpe vækstområde, og det vil vi gerne byde ind på sammen med el- og VVS-installationsbranchen. Vi står selv for at udføre beregningerne, udarbejde udbudsmateriale og søge tilskud på vores egne ejendomme, og på den måde viser vi installatørerne, at Lemvigh-Müller har alle de kompetencer, der er nødvendige, hvis man for alvor skal ind på markedet for energirenovering”, siger salgsingeniør Peter Stjerne Hansen.

Læs også: Lemvigh-Müller vinder pris for markedsudvikling

Han mener, at det er vigtigt, at man på tværs af fagskel kan kombinere de forskellige energitiltag, så de giver størst mulig effekt og besparelse. Derfor kan installatørerne få teknisk sparring og hjælp inden for alle fagområder - fra belysning og varme til brugsvand og ventilation hos Lemvigh Müller.

”I samråd med os har de mulighed for at udarbejde komplette løsningsforslag – også på store, komplekse entrepriser. Vi kan med andre ord hjælpe dem med at få opgaverne”, siger Peter Stjerne Hansen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere