01.10.2019  |  VVS  |  Branchen

Lille VVS-firma i navnestrid med køkkengiganten Kvik

Ejeren af Kvik VVS har fået en henvendelse fra køkkenfirmaet Kviks advokater om at droppe brugen af sit virksomhedsnavn.

Tonni Rasmussen har i tre år haft VVS-firmaet Kvik VVS og er nu blevet kontaktet af køkkengiganten Kvik, der vil have ham til at stoppe med at bruge navnet. Det skriver ekstrabladet.dk.

I et brev til Tonni Rasmussen skriver Kviks hyrede advokater, at han krænker Kviks varemærke og forretningsmærke. De kræver, at han stopper enhver brug af virksomhedsnavnet, og at han desuden skal overdrage hjemmesiden, kvikbad.dk, til køkkenfirmaet.

Læs også: To mænd tiltalt for at kidnappe VVS'er

Tonni Rasmussen har rettet henvendelse til Ekstra Bladet, da han ikke ved, hvad han skal stille op. Han har tidligere haft en advokat til at se på juraen i sagen, men da den slags kan blive en dyr fornøjelse, har han stoppet brugen af advokaten. Nu prøver han i stedet at gå til pressen, hvor han skriver følgende til Ekstra Bladet:

”Jeg er bare en lille virksomhed - mig selv og en lærling - og jeg mener bestemt ikke, at jeg krænker dem". Han fortsætter:

”Jeg har haft min virksomhed i små tre år – uden at det har givet problemer, men nu er det så pludselig blevet et stort problem for køkkenfirmaet". 

Komplet urimelig situation
Tonni Rasmussen mener, at det er urimelige krav at stille til hans lille firma, fordi han har tilladt sig at bruge et ganske almindeligt navn inden for branchen.

”På CVR er der 248 firmaer med Kvik - kvikbyg- kvikmure- kvik isolering- kvik service- kvik tagdækning- kvik rens- kvik biler- kvik køreskole- kvik flyt- kvik blik- kvik-auto, og jeg kunne blive ved", skriver Tonni Rasmussen. 

Pressestrategi giver pote
Efter Ekstra Bladet har bedt Kvik om en kommentar har køkkenfirmaet tilsyneladende ændret standpunkt i sagen.

”Det er vigtigt for os at pointere, at vi ikke har intentioner om at genere den enkelte håndværker. Vi har rakt ud til Tonni fra Kvik Bad, fordi vi er meget optagede af at finde en løsning, der gør begge parter tilfredse. Derfor har vi aftalt med Tonni, at vi sætter os sammen den kommende uge for at drøfte situationen og for at finde hinanden”, skriver Anna Jørgensen, marketing manager i Kvik, til Ekstra Bladet. Hun afslutter:

”Og der er naturligvis plads til os begge”.

- MGC

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere