06.12.2018  |  EL  |  Belysning

Case: Lokalt lys over nyt domicil

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et besøg hos den lokale belysningsproducent SG Armaturen gjorde det let at finde de helt rigtige armaturer, da Leasing Fyn skulle vælge belysning til et nybygget domicil i Odense

Datablade og produktbilleder kan fortælle en del om, hvordan et belysningsarmatur vil fungere rent teknisk, og hvordan det vil tage sig ud i den arkitektoniske sammenhæng, det skal indgå i. Men det er langt fra lige så godt som at have et armatur i hænderne og med egne øjne se, hvordan det lyser. Derfor arrangerer David Kostelecky, overmøntør hos elinstallationsvirksomheden Jens Kristensen El-Anlæg, gerne en praktisk demonstration, når det kan lade sig gøre. Den tid, der bruges på det, er ofte en god investering, konstaterer han.

”Det giver et bedre beslutningsgrundlag, som betyder, at vi sammen med vores kunde hurtigere kan spore os ind på den rigtige løsning,” siger David Kostelecky.

Armaturer fra lokal producent
Hos Leasing Fyn, der er flyttet ind i et nybygget domicil i Odenses sydlige udkant med kort afstand til centrum og motorvejen, var det en positiv overraskelse for underdirektør Søren Kejlhof, at det var muligt at se og købe lokalt producerede armaturer fra SG Armaturen i Odense-bydelen Næsby.

”Vi havde ikke valgt et lokalt produkt, hvis det ikke også havde været konkurrencedygtigt, men som en fynsk virksomhed er det klart, at vi har været glade for den mulighed,” siger han.

Lang levetid og god driftsøkonomi
Ud over de lystekniske egenskaber har Leasing Fyn lagt vægt på lang levetid og god driftsøkonomi i belysningsløsningen til sit nyopførte domicil med god plads til de daglige aktiviteter samt møde- og konferencefaciliteter.

Ledetråden i indretningen har været at skabe samspil mellem de bygningsmæssige rammer, inventaret og tekniske installationer til gavn for de cirka 50 ansatte og besøgende. Det har blandt andet ført til åbne planløsninger suppleret med såvel uformelle mødeområder som egentlige konferencerum og undervisningsfaciliteter. Dagslyset lukkes helt i i bygningskernen via glasvægge og suppleres med styret kunstlys.

”Vi ønskede at skabe en moderne løsning med klart og godt lys, der selv tilpasser sig efter, om der er mennesker til stede i rummet, og efter det naturlige dagslys, og vi er meget tilfredse med resultatet,” siger Søren Kejlhof.

Læs hele casen og se flere billeder på rigtigtlys.dk

Mere fra Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S

www.lemu.dk

Lemvigh-Müller er Danmarks største stål- og teknikgrossist. Vi sørger hver dag for, at varer fra tusindvis af producenter bliver samlet, pakket og leveret på mindre end 24 timer til installatører, industrivirksomheder, forsyningsselskaber og byggepladser i hele Danmark. Support og servies Ud over at være en effektiv og pålidelig logistikpa…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere