10.08.2018  |  EL  |  Energi

Lufthavn tester ny energiteknologi

Snart skal Bornholm Lufthavn stå i centrum for et projekt, der skal bevise, at et miks af solenergi og varmepumper kan producere energi i mørke og om vinteren.

Bornholms Lufthavn og et parcelhus i fiskerlejet Arnager tæt ved flyvepladsen i Rønne skal teste et nyt hybridanlæg.

Idéen med projektet Smart Solar System Bornholm (SSSB) er at kombinere solceller, solvarme, varmepumper og batterier for at producere elektricitet, varme og køling med vedvarende energi i stedet for fossil olie, skriver energy-supply.dk.

Læs også: Unikt vedvarende energianlæg indviet 

Når lufthavnen og huset i Arnager får installeret sine hybridanlæg på basis af teknologiproducenten Racells 'photovoltaic thermal-teknologi' (PVT), kan det måske blive et skridt tættere på en grøn omstilling.

”Perspektivet på landsplan er konvertering af flere hundredtusinder husstande med oliefyr eller gaskedler til vedvarende energi”, siger Steen Hartvig Jacobsen fra kommunikationsbureauet Rubrik, der driver SSSB sammen med Bornholms Energi & Forsyning, Racell, Danfoss, DTU og Cowi.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På klippeøen håber man på, at projektet munder ud i, at man udvikler et hybridtag, der kan producere energi til lufthavnen både i mørke, om natten og om vinteren.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere