02.02.2021  |  EL  |  Belysning

Lufttæt spotinstallation i én arbejdsgang!

Indhold fra partner Hvad er dette?

GN belysning i Herning præsenterer en helt ny og patenteret indbygningsspot der giver en lufttæt installation, hvor dampspærren er monteret direkte på bagsiden af loftpladen. Noget der før var en tidskrævende proces med f.eks. safeboks klares nu i én arbejdsgang.

Udfordringen med de lufttætte installationer!

Med de senere års ændringer i bygningsreglementet og stigende fokus på lufttætte installationer i private boliger, er monteringen af indbygningsspot blevet en mere tidskrævende arbejdsproces. I en del loftkonstruktioner kan man ikke undgå at bryde dampspærren, når der bores hul til indbygningsspotten. Dermed følger der arbejde med at få genetableret en lufttæt dampspærre. Det gøres ofte med en safeboks der bliver monteret tidligere i byggeprocessen. Det igen, giver ekstra koordinering med indkøb af materialer og ofte koordinering med andre faggrupper, f.eks. tømreren.

Boligbyggeriet bliver hele tiden optimeret og tilpasset nye krav og regler. I nybyggeriet af private enfamiliehuse har vi blandt andet set en stigende tendens til at dampspærren monteres mellem loftforskallingen og loftpladerne. Hvormed dampspærren vil blive brudt ved installation af indbygningsspot. For at imødekomme det ekstra arbejde med genetablering af den lufttætte installation har vi udviklet DIOSPOT® TIGHT som gør det muligt at montere indbygningsspot UDEN en ekstra arbejdsproces.

Den helt enkle – men geniale indbygningsspot!

Målet var klart da udviklingsprocessen blev sat i gang – Lav en ny indbygningsspot der gør installationen lufttæt i ÉN arbejdsgang og uden brug af andre materialer… Jørn Falck (ejer af GN belysning) udtaler; ”Vi hørte fra vores kunder om den besværlige arbejdsgang med tætning af dampspærren og tænkte – det MÅ kunne gøres smartere”.

Og det kunne det. Resultatet blev DIOSPOT® TIGHT. Konceptet er helt enkelt, i stedet for fastgørelse af spotten med enten fjeder eller metalben holdes den fast med en gummiflange som presses ned mod dampspærren på bagsiden af loftpladen. Det lyder enkelt og det er det, det geniale ligger ofte i det enkle.

Lasse S. Andersen fra el-firmaet Stougaard Andersen er også begejstret og udtaler:

”DIOSPOT TIGHT har for mig været genial til løsninger, hvor kunder gerne vil have eftermonteret spot i deres nye huse. Installationer hvor dampspærren med sikkerhed vil blive brudt. Men ved brug af ”DIOSPOT TIGHT" forsegler man dampspærren igen efter montage… Super nemt!!!

Og gør det muligt, nemt at eftermontere spots i hjem, hvor installationen ikke er forberedt til opgaven.”

Testet og godkendt hos FORCE Technology i Danmark!

Produktchef Lars Munkholm Lindholm udtaler; ”DIOSPOT TIGHT har været igennem et langt og omfattende udviklingsforløb for at være sikker på den VIRKER. Når vores kunder monterer den skal de kunne stole på den installation bliver lufttæt. Derfor har vi fået gennemført krævende test af dens funktion og det har vi gjort her i Danmark hos FORCE Technology.”

Mere fra GN Belysning A/S

GN Belysning A/S

www.gnbelysning.dk

GN belysning A/S er leverandør af el-materiel til el-installatører og lampebutikker. Firmaet blev startet i 1999 og har siden haft en solid vækst baseret på loyale og trofaste kunder samt en konstant fornyelse og udvikling af produktsortimentet.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere