13.09.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Målrettet varmepumpetilskud er den rette løsning

TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at prioritere varmepumpetilskuddene i den kommende ansøgningsrunde til Bygningspuljen.

Varmepumperne kommer helt frem i køen af ansøgere til den kommende runde af Bygningspuljen. Det forklarer Energistyrelsen, som er forpligtet til, at minimum 60 procent af tilskudskronerne går til projekter, der indeholder varmepumper.

TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Energistyrelsen for at gøre en særlig indsats for varmepumpe-projekterne, som giver en hurtig gevinst i forhold til at reducere CO2-udledningen og få varmeudgifterne til at skrumpe for den enkelte husejer.

”Det er meget positivt, at man nu vil prioritere varmepumperne særskilt, da de giver den største CO2-gevinst for klimaet. Derfor er det helt rigtigt set at fokusere tilskuddene på de områder, hvor de kan gøre størst gavn”, siger Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Pulje på skrump

Der var i foråret stor efterspørgsel på tilskudsmillionerne, hvor over 80.000 forsøgte i løbet af den dag, hvor der blev åbnet for ansøgninger, at få del i tilskuddet. Kun omkring hver 10. nåede at få lagt billet ind. Siden er tilskuddet sat yderligere ned til cirka 19.000 kroner i tilskud til en A+++-varmepumpe i et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter. Men nu ser tilskuddet ud til igen at blive reduceret i 2022.

”I 2022 er der lagt op til, at Bygningspuljen bliver væsentligt mindre, hvilket er et kæmpe problem, som jeg håber at politikerne er opmærksomme på i forhandlingerne”, siger Carsten Essler Helmer.

Bygningspuljen for 2021 er samlet set på 675 millioner kroner inklusive administrationsomkostninger. Første ansøgningsrunde var 7. april, hvor der i udgangspunktet var afsat 250 millioner kroner, mens årets sidste runde altså gennemføres i løbet af september. Energistyrelsen har endnu ikke offentliggjort en præcis åbningsdato for ansøgningsrunden. 

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere