17.02.2021  |  EL  |  Branchen

Mængden af konkurser i installations- og metalbranchen var meget lavt i 2020. Udsigterne for 2021 ser dog anderledes ud

Installations- og metalbranchen er kommet stærkt igennem 2020 på trods af coronapandemien. Det kan også ses på antallet af konkurser, som dog risikerer at stige i løbet af 2021.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var der 105 installationsvirksomheder, som gik konkurs  2020 – heraf 22 i elbranchen og 53 VVS- og blikkenslagerforretninger. Kun 30 virksomheder gik konkurs i 2020 i metalindustrien. Det er det laveste antal konkurser i installationsbranchen siden 2014. For metalvirksomheder faldt procenten for antal af konkurser med 32 procent i forhold til 2019.

“Installationsbranchen stod igennem udfordringerne i 2020 med et solidt fundament. Derudover har statens økonomiske hjælpepakker også haft en betydelig indflydelse, når det gjaldt om at holde antallet af konkurser nede”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

2021 kan blive hårdt

Tallene for konkursramte virksomheder ser dog allerede værre ud i januar 2021. Tallene fra Danmarks Statistik over antallet af konkurser for alle brancher i Danmark viser nemlig, at antallet af konkurser er 40 procent højere end på samme tidspunkt sidste år for virksomheder, hvor der er ansatte og/eller en omsætning på over en million kroner.

Maria Schougaard Berntsen siger:

“Man går ikke konkurs af en enkelt dårlig måned. Men virksomhederne har nu i hele 2020 trukket på opsparingen og suppleret med hjælpepakker for at holde sig i live i de delbrancher, hvor coronapandemien har reduceret efterspørgslen eller lukket butikker ned”.

Derfor forventer hun, at antallet af virksomheder, der går konkurs, snart vil stige. Det gælder især for de nedlukkede brancher, men også for de eksporterende, da mulighederne for eksport har været og fortsat er begrænset, hvilket spiller en stor rolle for omsætningen i mange virksomheder, påpeger hun.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere