15.04.2019  |  EL  |  El-materiel

Makeen Energy moderniserer el-teknik i gammel Vestasbygning

Som et led i Makeen Energys flytning til Vestas’ kæmpedomicil og tidligere hovedkontor i Randers, gennemgår bygningen en større el-teknisk renovering og energioptimering.

Den tidligere Vestasejet kæmpebygning i Randers gennemgår i disse dage en større renovering i forhold til elektricitet og energioptimering, da den skal være klar til, at energivirksomheden Makeen Energy flytter ind. Bygningen har ligget øde hen i fem-seks år, og derfor ønskede Makeen en el-teknisk overhaling:

Læs også: Intego overtager Fini-El

”De gamle installationer var energitunge og langt fra optimale. Derfor var vi på udkig efter en partner med brede el-tekniske kompetencer til at hjælpe os i mål med optimeringsarbejdet. Vi vil nemlig lave et energihus, hvor virksomhederne, der lejer sig ind, deler vores grønne værdisæt”, siger Morten Winther, Head of Group Installation hos Makeen Energy.

Det er servicevirksomheden Intego, der står for moderniseringen. Siden december har fire til seks af virksomhedens elektrikere arbejdet for at gøre huset ’House of Makeen Energy’ klar.

”Vi vil gerne give vores kunder et konkurrencedygtigt forspring til fremtiden. Derfor har vi implementeret grønne løsninger, som blandt andet dækker over IHC – Intelligent House Concept – som sikrer intelligent styring af bygningens LED-belysning”, siger Tommy Lauridsen, Integos el-tekniske serviceleder i Randers, der står i spidsen for samarbejdet.

Optimering er stadig undervejs
Makeen Energy har løbende en dialog med Intego om, hvordan man kan optimere bygningens installationer yderligere.

”Det næste, vi skal se på, er optimering af ventilationen – og det er jo bare ét af de tiltag, der også kan sænke strømforbruget”, fortæller Morten Winther.

Serviceaftalen med Intego skal sikre, at husets 16000 kvm er klar til de nye lejere. Derfor arbejder teamet med alt fra optimering af styringen til lagerets porte samt auditoriets lærred og gardiner, service af brandtekniske installationer, styring af ventilation- og varmeanlæg samt optimering af fiber- og datanetværket.

Læs også: Intego skaber vækst ved at holde sig væk fra licitationer

Alt optimeringsarbejdet har til hensigt at sikre optimal indretning af bygningens lager og 125 kontorpladser set med el-tekniske øjne.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere