07.01.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Mange bredbåndsforbindelser under juletræet i år

Energistyrelsen har udsendt tilsagn om tilskud til 100 bredbåndsprojekter med støtte fra statens bredbåndspulje.

Der har i 2020 været et rekordstort antal ansøgninger om tilskud fra bredbåndpuljen. 333 ansøgninger med samlet 8.549 adresser opfylder de krav, der gælder for puljen i 2020. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

99 projekter med i alt 5.007 deltagende adresser har fået tilsagn om fuldt tilskud. 4.922 adresser ligger i landzone, mens 85 er beliggende i sommerhusområder. Geografisk er der flest adresser i Region Midtjylland (1.712 adresser), som bliver tilgodeset med fuldt tilskud fra årets pulje efterfulgt af Region Hovedstaden (1.250 adresser) og Region Sjælland (1.135 adresser). 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derudover er der givet tilsagn om delvist tilskud til ét projekt, som omfatter 37 adresser.

”Nogen vil måske undre sig over, at der er mange projekter fra Region Hovedstaden, som får tilskud i år. Vores analyser viser imidlertid, at det faktisk er i denne region, der er de største udfordringer i forhold til at sikre adgang til hurtigt bredbånd for alle”, fortæller vicedirektør i Energistyrelsen, Janni Torp Kjærgaard.

Tilskuddene fra bredbåndspuljen skal ses i lyset af, at der i store dele af Danmark stadigvæk bliver udrullet bredbånd på kommercielle vilkår.

Med den finanslovsaftale, der blev indgået den 6. december 2020, er der afsat 100 millioner kroner til bredbåndspuljen i 2021. Rammerne for 2021-puljen forventes at være på plads i løbet af foråret.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere