19.03.2021  |  VENTILATION  |  Varmeanlæg

Mange nye varmepumper vækker bekymring for nabostøj

Flere kommuner advarer nu mod de store støjgener, der opstår med udbredelsen af individuelle varmepumper.

I 2020 blev der solgt mere end 60.000 varmepumper, og salget forventes at forsætte med offentlige støtte- og tilskudsmidler i ryggen. Det skaber dog samtidig en miljøbekymring i flere kommuner, der modtager et stigende antal klager over støj. Det drejer sig blandt andet om Slagelse Kommune. Det skriver Gridtech.

Klagerne går fortrinsvis på de nye og større luft-til-vand-varmepumper, der kan opvarme hele parcelhuse, fortæller Martin Poulsen, miljøplanlægger i Slagelse Kommune.

”I vores klagesager sættes en luft-til-vand-varmepumpe ofte op længst væk fra der, hvor ejeren selv sover - typisk i nærheden af naboskel. Dem har vi så problemer med nu. Vi forventer, at antallet af klager kommer til at stige i de kommende år, simpelthen fordi der kommer flere af dem”, siger han og henviser til, at søvnmangel er sundhedsskadeligt.

Udfordringer med varepumper

Placering af varmepumpen og valg af model er afgørende, lyder det fra Chefkonsulent Troels Hartung hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer installatørerne af varmepumperne. Her anerkender man udfordringen med støj fra varmepumper.

Troels Hartung understreger dog, at de fleste varmepumper installeres, uden at det fører til støjgener.

”Men en klage er selvfølgelig en klage for meget, og når der opstår problemer, så er der jo selvfølgelig et eller andet, der er gået galt”, siger han.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere