29.07.2021  |  EL  |  Branchen

Mangel på arbejdskraft slår rekord

Andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft er nu i højeste niveau siden tiden op til finanskrisen.

For bygge- og anlægsbranchen som helhed er andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft, nu i højeste niveau siden tiden op til finanskrisen. Det bemærkes dog, at 11 procent melder om mangel på efterspørgsel. Dette står i kontrast til tiden op til finanskrisen, hvor kun 3 procent meldte om mangel på efterspørgsel i juni 2006.

Selvom andelen, der melder om mangel på arbejdskraft, er stor, er den stadig mindre end andelen, der melder, at de ikke har nogen begrænsninger.

Detailhandlen ser nu også lyst på fremtiden

To ud af fire erhverv viser fremgang i deres sæsonkorrigerede konjunkturindikatorer i juni. Den største fremgang på 6 point ses i detailhandlen. Dette skyldes især en stigning i vurderingen af den forventede omsætning for de næste tre måneder, og her spiller genåbningen af samfundet nok en rolle. Bygge og anlæg forventes at stige med 1 point, hvilket skyldes stigende ordrebeholdninger.

Industrien og serviceerhvervet er uændret

Tillidsindikatorerne stiger i juni måned
Erhvervstillidsindikatoren, der sammenvejer industri, bygge og anlæg, serviceerhverv og detailhandel, steg fra 110,8 i maj til 111,8 i juni. Tillidsindikatoren, der inkluderer forbrugertilliden og således mere bredt belyser økonomien, steg også fra 111,3 til 112,0.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere