26.02.2021  |  EL  |  Byggeri

Manglende viden spænder ben for at bo bæredygtigt

En ny indsats fra Videncentret Bolius og Realdania vil styrke både viden og handlemuligheder i forhold til at bo bæredygtigt.

En ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Videncentret Bolius og Realdania, viser, at kun 4 procent af de 2.040 adspurgte svarer, at de ingen interesse har i at bo mere bæredygtigt, mens 44 procent svarer, at de i høj grad eller meget høj grad er interesserede. Dog svarer 23 procent i undersøgelsen, at manglende viden er en af de største barrierer for at leve bæredygtigt i boligen.

Derfor vil Bo Bæredygtigt – en ny indsats fra Videncentret Bolius og foreningen Realdania – gøre det lettere for danskerne at træffe de bæredygtige valg.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der er et stort potentiale i at få danskerne til at fokusere mere på bæredygtighed i deres bolig. Vi udleder store mængder CO2, når vi bygger nyt, bygger om og bygger til, men også bare når vi bor i vores boliger. Vi ved nu, at interessen for at bo bæredygtigt er stor, og at det i første omgang blandt andet er viden, der mangler”, siger Ulrik Heilmann, adm. direktør i Videncentret Bolius.
Oplysningskampagner på vej

Bo Bæredygtigt skal fra 2021 og frem arbejde for at få danskerne til at vælge mere bæredygtigt og eksempelvis sænke klima-aftrykket fra boligen. Det handler både om adfærd og forbrug i dagligdagen og om de valg, der skal tages ved større eller mindre bygge- og renoveringsprojekter.

Det vil blandt andet ske med oplysningskampagner og samarbejder med andre aktører.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere