22.10.2020  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Med nyt smart akustisk kamera kan du se utætheden

Et nyt håndholdt instrument kan lokalisere lækager i eksempelvis trykluftanlæg.

En lækage i et trykbårent anlæg afgiver ultralyd, som ikke er hørbart af det menneskelige øre. FLIR Si124 er et nyt håndholdt instrument til at lokalisere lækager i eksempelvis trykluftanlæg.

FLIR Si124

· FLIR Si124 finder gaslækager 10 gange hurtigere end tidligere
· Skanner fra 3 til 100 meters afstand
· 124 højfølsomme mikrofoner indbygget
· Finder lækage på trykbårne anlæg
· Angiver beregnet lækage i liter/min
· Kan også bruges til detektering af Corona på højspændingsanlæg
· Dokumentation gemmes på 32GB intern hukommelse
· Indbygget Wi-Fi til trådløs overførsel af filer til PC/Cloud
· Rapportering og analysering via gratis FLIR Cloud løsning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kameraet er opbygget med 124 super følsomme mikrofoner, som er placeret, så det er muligt at bestemme retning af lækagen, samt lækagens størrelse når rummet skannes. Det akustiske billede transponeres i realtid oven på et digitalt kamerabillede, hvilket giver brugeren mulighed for nøjagtigt at lokalisere lydkilden og dermed utætheden, som Elma Instruments skriver i en pressemeddelelse.

10 gange hurtigere

Den nye metode er typisk 10 gange hurtigere end traditionelle skanninger foretaget med ultralydsudstyr og ”sniffermetoden”. Instrumentet arbejder fra 0,3 til 100 meters afstand, og finder hurtigt en eventuel lækage af gasser, luft eller damp på trykbårne anlæg.

I forbindelse med højspændingsanlæg kan FLIR Si124 også bruges til detektering af Corona, lysbue og overslag mellem komponenter samt ”lyttetest” inden et højspændingsskab åbnes, for mere sikkerhed.

Ved hjælp af FLIR Si124 kan virksomheder spare mange penge på el-udgifter og for tidligt nedslidte kompressorer. Si124 kvantificer lækagestørrelsen for at indikere, hvor meget energi der gik tabt, og hvor mange penge der spares ved at reparere problemet.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere