15.01.2020  |  EL  |  Belysning

Mere velvære og højere effektivitet med Human Centric Lighting (HCL)

Indhold fra partner Hvad er dette?

LEDVANCE BIOLUX HCL er markedets måske mest innovative og mest enkle at installere.

Systemet egner sig i særdeleshed til kontorbelysning, mødelokaler, skoler samt til sundhedssektoren og består af 3 enkle produkter:

  • LEDVANCE BIOLUX HCL styreenhed
  • LEDVANCE BIOLUX HCL panel 60x60
  • LEDVANCE BIOLUX HCL downlight

1, 2, 3 automatisk styring af døgnrytme
LEDVANCE BIOLUX armaturer er af absolut højeste kvalitet og kommunikerer trådløst via Zigbee med styreenheden, hvorpå der kan tilsluttes op til 20 armaturer. HCL styreenheden programmeres med tilhørende LEDVANCE BIOLUX app. Under programmeringen gemmer styreenheden tid, dato og geografisk lokation, hvorefter HCL-systemet selv kender solopgang og solnedgang for hver enkel dag året rundt, hvilket er essentielt for et optimalt HCL-system. Udover den automatiske styring af lyset er det muligt at tilslutte en tilstedeværelsessensor efter eget valg.

HCL-systemet vil nu helt automatisk regulere lysstrømmen og farvetemperaturen over døgnets 24 timer for at tilsikre det helt optimale lys, som skal til for at opretholde vores naturlige døgnrytme. Hvis det ønskes, kan brugeren selv overstyre lyset med 5 scenarier: Relax, Create, Natural, Focus, Boost.

Naturlig døgnrytme øger effektiviteten
Det er dokumenteret, at HCL-systemer har en positiv effekt på os mennesker, da det er med til at skabe vores naturlige døgnrytme. Ved at ændre lysstrøm og farvetemperatur på forskellige tidspunkter på dagen, reguleres niveauet af vigtige hormoner som kortisol og melatonin på de tidspunkter af døgnet, hvor vi har behov for det. Kortisol vækker kroppen til aktivitet og melatonin indstiller kroppen til søvn. Det resulterer i øget energiniveau, bedre hukommelse, færre sygedage og andre positive aspekter samtidig med at risikoen for depression, træthed, migræne og lignende reduceres betydeligt.

Vil du vide mere?

Mød os på Light + Building, 8.-13. marts 2020, Frankfurt, Festhalle, Stand A10 - messen er udsat til sep/okrt 2020

Mød os på El & Teknik, 12.-14. maj 2020, Odense Congress Center, Stand C-4033

Kontakt vores danske ekspert på HCL: Dennis Dalgaard Gottlieb 43 39 90 31

Se mere på: hcl.ledvance.com

Mere fra LEDVANCE A/S

LEDVANCE A/S

www.ledvance.dk

Med kontorer i mere end 50 lande og forretningsaktivitet i mere end 140 er LEDVANCE blandt de verdensførende leverandører af generel belysning til professionelle og forbrugere. Med oprindelse inden for generel belysning i OSRAM GmbH tilbyder LEDVANCE et bredt produktprogram med LED-armaturer til mange løsningsområder, intelligente løsninger til Smart Home og bygninger, en af branchens største sort…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere