13.01.2021  |  EL  |  Branchen

Metalindustrien oplever fremgang

Efter et langt år med både minus i konjunkturbarometeret for den samlede produktion og for beskæftigelsen lukker metalindustrien 2020 med et konjunkturbarometer i plus.

Efter sommermåneder, hvor langt over halvdelen af metalindustriens virksomheder oplevede faldende produktion og heller ikke var optimistiske om den nære fremtid, har virksomhederne fået fodfæste igen i løbet af efteråret. Det skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse.

I november og december kommer konjunkturbarometeret for metalindustriens produktion i plus, og branchen lukker derfor året med et konjunkturbarometer for den samlede produktion på +17 for oktober, november og december.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Et konjunkturbarometer i plus betyder, at der er flere virksomheder, som har oplevet, at produktionen steg i de tre måneder, end der har oplevet, at produktionen faldt, og det er der grund til at glæde sig over”, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Eksport påvirker markedet

Cirka hver anden virksomhed i metalindustrien vurderer fortsat, at eksportordrebeholdningen er utilstrækkelig. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Derfor vil der gå tid før, at branchen er tilbage på samme niveau som før coronakrisen.

”Der er ikke nogen tvivl om, at der bliver holdt skarpt øge med, hvad der sker med andenbølgen af coronapandemien både i Danmark og i vores europæiske samhandelslande”, afslutter Maria Schougaard Berntsen.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere