METRO Microbooster letter tilværelsen i Vig

METRO THERMs nye produkt - METRO Microbooster - er kommet på markedet for kort tid siden, og de første borgere rundt omkring i landet er nu begyndt at få øjnene op for produktets ekstremt høje ydelse og lave pris.

I Vig ved Odsherred er der mange marker - marker med masser af korn. Derfor gav det måske god mening i ældre tid at installere et kornfyr til at varme boliger op. Tiden har dog ændret mange ting, og den grønne omstilling har sat sit indtog. Derfor giver det måske også ret god mening, at Henrik Petersen i sin 190 m2 store bolig begyndte at overveje en helt ny løsning da hans kornfyr pludselig satte ud.

"Der sker jo det, at kornfyret pludselig brænder tilbage, og så havde jeg længe gået og tænkt, at det næste vi skulle have, skulle være en varmepumpe", fortæller Henrik Petersen, som kontakter sin lokale vvs'er, Robert Kærsgaard fra Kærsgaard VVS.

"Inden mødet med Robert vidste jeg faktisk ikke, at METRO THERM også laver varmepumper", forklarer Henrik, som hurtigt derefter begiver sig ind på nettet for at sammenligne METRO THERM med de andre spillere på markedet. Og konklusionen kommer kort herefter.

"Da jeg kan se, at METRO THERM ligger helt i toppen i alle test, er der faktisk ikke andet valg derfra, for jeg kender dem jo for deres høje kvalitet inden for varmtvandsbeholdere", forklarer Henrik.

Bliver overrasket endnu en gang

Efter at valget er faldet på METRO THERM, kommer en sælger fra firmaet på besøg i Vig. Til mødet nævner sælgeren, at en installation med METRO Microbooster ville give rigtig god mening, da den genanvender varmen fra returvandet og derfor er særligt egnet til installationer med lav fremløbstemperatur, hvor udedelen står et stykke fra huset. Det gør Henrik nysgerrig endnu engang.

"Altså, jeg havde jo ikke hørt om den før, men den lød som et virkelig spændende produkt med en rigtig høj ydelse. Samtidig tænkte vi, at det kunne være sjovt at være nogle af de første i Danmark, der fik den installeret, og på den måde blive en aktiv medspiller i den grønne omstilling. ", siger Henrik, som fortæller sælgeren og Robert Kærsgaard at han ønsker at gå videre med en installation med en Microbooster og en METROAIR I luft til vand varmepumpe. Fordelen ved en sådan installation er, at METROAIR I varmepumpen kan stå for rumopvarmning, mens Microboosteren ville kunne stå for det varme brugsvand - en installation, som giver rigtig god mening i en bolig som Henriks, forklarer installatør Robert Kærsgaard, mens han står i det bryggers, hvor Microboosteren er installeret:

"I et bolig som den her giver det meget mere mening at placere METROAIR I varmepumpen et stykke fra huset, hvor man så slipper for lyden og for at skulle grave fliser op i gården her udenfor, hvor den også ville være lidt i vejen. Der, hvor vi har placeret den nu, kan vi genbruge rørene fra kornfyret, men på grund af afstanden over til boligen, ville varmepumpen skulle arbejde hårdt, hvis den også skulle producere varmt brugsvand, da temperaturen skulle være 50-55 grader. Det problem løser vi med Microboosteren, som overtager produktionen af det varme brugsvand, og vi får derfor en meget mere holdbar og driftsikker installation, fordi vi kan køre med en væsentlig lavere temperatur i rørene fra varmepumpen."

En kæmpe lettelse

Før varmepumpen - da Henrik stadig havde kornfyr - blev der købt kornpiller ind for ca. 20.000 kroner om året. Med den nye varmepumpe falder udgifterne formentlig til omkring 12.000 kroner pr. år - altså en besparelse på ca. 8.000 kroner om året på varmeregningen. Da Henrik i skrivende stund kun har haft varmepumpen i cirka fire måneder, er det stadig usikkert, præcist hvor stor besparelsen vil være, men i Henriks øjne er det faktisk heller ikke økonomien, som var den primære årsag til skiftet væk fra kornfyret.

"Da vi stadig havde kornfyret brugte jeg nok 1-2 timer om ugen på at fylde piller på, vedligeholde og bare generelt tjekke til fyret. Nu bruger jeg over hovedet ingen tid, for det kører bare af sig selv. Jeg tjekker selvfølgelig til det en gang i mellem, men det er egentlig bare for at følge forbruget lidt, og det er jo meget lidt den bruger", forklarer Henrik, som nu kan tage af sted på ferie med ro i maven:

"Før i tiden - når vi skulle på ferie - skulle vi altid have nogen til at hjælpe med at komme og se til fyret. Det behøver vi ikke længere. Det er en kæmpe lettelse, og det har bare været den helt rigtige beslutning", slutter Henrik.

Mere fra...

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

04.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Lykke gik fra gasfyr til stabil fjernvarme – hør mere om processen lige her!

25.11.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Sådan foregår nedgravning af jordvarmeslanger

18.11.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Bo får "win-win-win"-situation med ny jordvarmepumpe

14.11.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Gæster fik både gennemgang af produkter og produktion ved besøg hos METRO THERM

29.10.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Tak for dette års Dansk Fjernvarmes Landsmøde